početak GRADSKAINFO Уцењени градоначелник

Уцењени градоначелник

od nedelja
623 pregleda

pozitivno užice

КОНФЕРЕНЦИЈA ЗА ШТАМПУ ПОКРЕТА ПОЗИТИВНО УЖИЦЕ 07.04.2015.

Уцењени градоначелник

– Подсетићу да управо партија Расима Љајића која није ни учествовала на локалним изборима 2012.г. сада има 4 одборника у скупштини града Ужица, који су зарад функција и личне користи прешли у ову партију. И управо је ту највећи апсурд нашег града. Партија која није учествовала на изборима, и за који Ужичани нису ни гласали као таоце држи и градоначелника  –

 

Обраћање Бранислава Митровића:
Иако је прошло осам месеци од када воде наш град, главна преокупација садашње ужичке власти јесте и даље подела плена у виду директорских, и радних места у јавним предузећима и установама. И уместо да буду смењени, они који су својим нерадом или накарадним радом довели да ова гарнитура буде потпуно неуспешна, градска власт је предложила да се на сутрашњој седници скупштине смени, између осталих, директор ГКЦ.
Велики број Ужичана сматра да је овај директор добро радио свој посао. С обзиром да га је на ту функцију, као нестраначку личност предложио, садашњи градоначелник Петковић, јасно је да је у питању уцена једног дела коалиције, која жели да постави своје кадрове. Очигледно је да је градоначелник уцењен од стране појединих „малих“ партија, пре свих партије Расима Љајића и ДСС који инсистирају на постављању својих чланова на директорска места, условљавајући то даљом подршком коалицији.
Подсетићу да управо партија Расима Љајића која није ни учествовала на локалним изборима 2012.г. сада има 4 одборника у скупштини града Ужица, који су зарад функција и личне користи прешли у ову партију. И управо је ту највећи апсурд нашег града. Партија која није учествовала на изборима, и за који Ужичани нису ни гласали као таоце држи и градоначелника и цео град. Позивамо градоначелника г-дина Тихомира Петковића да јавно Ужичанима каже ко га уцењује, и које су то партије формирале поткоалицију, без које не може да функционише садашња власт?

Још једном позивамо градоначелника да покрене смену директора Топлане и градске већнице задужене за екологију, због огромних пропуста око употребе мазута и конкурса у вези котларнице Међај, (изгубљено 4,9 милиона евра). Позивамо градоначелника да покрене утврђивање одговорности свих који су угрозили пројекат за прераду отпадних вода, (15,2 мил. Евра) који и данас седе у градском већу, а да са друге стране заштити и директора ГКЦ и све оне који су добро радили без обзира на страначку припадост.

Ако градоначелник не може да се избори са овим уценама позивами и њега и највећу партију у граду СНС, да растуре овакву накарадну, штетну, уцењивачку коалицију, како би се што пре расписали ванредни локални избори јер је то једино решење изласка из ове „ужичке талачке кризе“.

Oбраћање Данијела Вукајловић:
Покрет Позитивно Ужице оштро се противи смењивању директора ГКЦ Бориса Тодоровића и постављању новог директора без конкурса. Сматрамо, да смењивање директора без и једног наведеног разлога, само месец дана пре истека мандата, да се не би ушло у поступак конкурса, у најмању руку је срамнo. Као прошли пут, тако и овај пут позивамо градску власт, да скину ову тачку са дневног реда, распишу конкурс, изаберу најстручнијег и онога ко има најбољи програм. Цело Ужице зна, да је градоначелник уцењен подршком једног коалиционог партнера у локланој власти, ако њихов кандидат не буде директор ГКЦ-а, и да се зато кренуло у овако исхитрен поступак. Не смемо дозволити да једну установу која је стварно радила добро, претворимо у кафану. ОГ ППУ ће сутра на скупштини и званично затражити од градоначелника да се ова тачка скине са дневног реда, да распишу конкурс и изаберу најбољег на добробит ужичке културе, Ужичана и самог Ужица.

Обраћање Ане Ђокић:
На седници Скупштине града одборници ће бирати вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа Нискоградња. Подсетићу да је ЈКП Нискоградња од свих јавних предузећа, предузеће са највећим проблемима. Како претходном директору није усвојен извештај за 2014. логично је очекивати да се у оваквој тешкој ситуацији за вршиоца дужности предложи особа са великим искуством и добрим резултатима. С тим у вези за сутрашњу седницу скупштине града, Градско веће за вршиоаца дужности ЈКП Нискоградња предлаже дипломираног економисту Снежану Милутиновић.
Име и презиме и звање дипломираног економисте, су једини подаци који смо ми као одборници града из радне биографије у материјалу добили.
Због целокупног проблема које има ово јавно комунално предузеће ми из Покрета Позитивно Ужице а и сами грађани су очекивали да нас власт упозна где је све радила госпођа Милутиновић и какве су јој референце за ту функцију.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Srdjan 9. април 2015. - 00:34

NIje dovoljno promeniti ime u Pozitivno Uzice i smtrati da ste se time ponistili sve negativno sto je vasa stranka predstavljala u ovom gradu svih ovih godina. Zar mislite da se imenom Pozitivno Uzice za tren moze izgraditi pozitivan imidz najomrazenijoj stranci u Srbiji tokom proteklih deceniju i po? Nemojte nikad zaboraviti: Pozitivno Uzice = URS = G17 = MLADJAN DINKIC! Mladjan Dinkic = najvece ekonomsko i politicko zlo Srbije u celoj njenoj istoriji. Taj isti Branislav Mitrovic je tolike godine bio eksponent Mladjana DInkica na lokalnom nivou. Sinonim za partijsko zaposljavanje sada daje sebi za pravo da kritikuje ostale stranke koje zaposljavaju svoje kadrove. Daleko od toga da ne zasluzuju kritike, ali ovaj licemerni kvazipoliticar je poslednji koji na takvu kritiku ima pravo. Moralni patuljak koji misli da je dovoljno ne biti u vlasti par meseci i vec sebi dati za pravo da kritikuje i pljuje po svemu i svakome, kao da nikad u zivotu nije ucestvovao u istoj, a ne do pre samo par meseci. Jednostavno, toliko kratko pamcenje cak ni Srbi nemaju. Ovi ciljani napadi na DSS i SDPS, male stranke u vladajucoj koaliciji, a pazljivo izbegavanje napada na SNS ima za cilj samoj jedno – snishodljivo dodvoravanje najjacoj partiji, kako bi u nekom trenutku iskoristio trenutak da povrati izgubljene pozicije i fotelje koje je do skoro drzao. Svestan da na sledecim lokalnim izborima nema sanse da sa svojom strankom predje census, Branislav Mitrovic panicno trazi nacin da se uvali na SNS jasle i na taj nacin obezbedi sebi i svojim ljudima jos cetiri godine lagodnog zivota na grbaci gradjana Uzica.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.