Уметници поклонили државним установама 27 радова

- Ми који чинимо друштво морамо да имамо везе са структурама које воде град -

Тринаест уметника из града поклонили су 27 уметничких дела Дечијем одељењу ужичке болнице, Граду Ужицу и Градском културном центру. Уметници Обрад Јовановић, Владан Терзић, Весна Аћимовић Панић, Славко Луковић, Александар Димитријевић, Милена Вермезовић, Јелена Гускић Петровић, Филип Баралић, Александра Kостић, Александар Митровић, Драган Димић, Нена Kовачевић и Милован Даговић Дага желе да на овај начин, уочи новогодишњих празника, својим делима дарују градске институције и да у њима оставе траг о свом уметничком стваралаштву.


Милован Даговић Дага, професор у Уметничкој школи, и Драгољуб Костић, градски већник, поркетачи су акције „Уметници свом граду“, која је као идеја, како је рекао Даговић, настала у кабинету Костића пре седам месеци.
– Сви ми који чинимо друштво, савремено друштво, морамо да имамо везе са структурама које чине и воде град. То што имамо Уметничку и Музичку школу ствара простор за образовни центар и за високо образовање, а самим тим и унапређење друштва. Ми имамо кадрове и простора где можемо деловати да унапредимо друштво – рекао је Даговић, а потом додао да се залаже за отварање универзитета у Ужицу.


Он је изразио захвалност својим колегама, и младим и старим, што су узели учешће у овој акцији.
У име града на поклонима се захвалио Бранислав Митровић, председник Скупптине града.
– Ужички уметници поклонили су своја дела и део себе свом граду. Нисам стручан да процењујем материјалну вредност поклоњених дела, али убеђен сам сам да много вреде у духовном смислу – рекао је Митровић.


Др Дара Божовић, начелница дечијег одељења, подсетила је да су и раније ученици Уметничке школе својим радовима оплеменила болнички простор и захвалила се свима који су учествовали у овој акцији, док је Јелена Васовић, директорка Градског културног центра, рекла да ће свакако ова дела улепшати простор ове установе.
Међу поклоњеним уметничким делима су графике, цртежи, слике у комбинованој техници и у уљу, од којих ће седам бити уручено згради Скупштине града, девет Градском културним центру и једанаест Дечјем одељењу ужичке болнице.

З. Г.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.