početak GRADSKA Уметници поклонили државним установама 27 радова

Уметници поклонили државним установама 27 радова

od nedelja
637 pregleda

Тринаест уметника из града поклонили су 27 уметничких дела Дечијем одељењу ужичке болнице, Граду Ужицу и Градском културном центру. Уметници Обрад Јовановић, Владан Терзић, Весна Аћимовић Панић, Славко Луковић, Александар Димитријевић, Милена Вермезовић, Јелена Гускић Петровић, Филип Баралић, Александра Kостић, Александар Митровић, Драган Димић, Нена Kовачевић и Милован Даговић Дага желе да на овај начин, уочи новогодишњих празника, својим делима дарују градске институције и да у њима оставе траг о свом уметничком стваралаштву.


Милован Даговић Дага, професор у Уметничкој школи, и Драгољуб Костић, градски већник, поркетачи су акције „Уметници свом граду“, која је као идеја, како је рекао Даговић, настала у кабинету Костића пре седам месеци.
– Сви ми који чинимо друштво, савремено друштво, морамо да имамо везе са структурама које чине и воде град. То што имамо Уметничку и Музичку школу ствара простор за образовни центар и за високо образовање, а самим тим и унапређење друштва. Ми имамо кадрове и простора где можемо деловати да унапредимо друштво – рекао је Даговић, а потом додао да се залаже за отварање универзитета у Ужицу.


Он је изразио захвалност својим колегама, и младим и старим, што су узели учешће у овој акцији.
У име града на поклонима се захвалио Бранислав Митровић, председник Скупптине града.
– Ужички уметници поклонили су своја дела и део себе свом граду. Нисам стручан да процењујем материјалну вредност поклоњених дела, али убеђен сам сам да много вреде у духовном смислу – рекао је Митровић.


Др Дара Божовић, начелница дечијег одељења, подсетила је да су и раније ученици Уметничке школе својим радовима оплеменила болнички простор и захвалила се свима који су учествовали у овој акцији, док је Јелена Васовић, директорка Градског културног центра, рекла да ће свакако ова дела улепшати простор ове установе.
Међу поклоњеним уметничким делима су графике, цртежи, слике у комбинованој техници и у уљу, од којих ће седам бити уручено згради Скупштине града, девет Градском културним центру и једанаест Дечјем одељењу ужичке болнице.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.