početak GRADSKA Уручени школски пакети

Уручени школски пакети

od nedelja
585 pregleda


УДРУЖЕЊЕ ДИСТРОФИЧАРА
Деци са инвалидитетом и ометеној у развоју данас, 31. августа 2018. године, уручени су пакетићи са школским прибором. Пакетиће је обезбедило Удружење дистрофичара Златиборског округа у својству пружалаца услуге „Лични пратилац детета и ученика“. Чедомир Цицовић, координатор инфо центра за особе са инвалидитетом Ужице, у име дистрофичара Златиборског округа, поделио је пакетиће.
– Ово је прва оваква иницијатива нашег удружења. Хтели смо на неки начин да се приближимо корисницима и деци, да виде да иза њих стоји удружење, да нисмо неки имагинарни ликови. Битно је да на почетку осете ту врсту подршке на људски начин, а не само технички, која је предвиђено законом. Ово је прилика да уз помоћ донатора и спонзора, ђацима пожелимо почетак нове школске године. Имамо неколико првака. Ово су пригодни и скромни пакетићи школског прибора, које су спонзорисали „Пулс офис“ из Нове Пазове, „Ластва“ из Чачка и „Тропик трејд“ из Нова Пазове – рекао је Цицовић.

 
Он је објаснио да услуга „Лични пратилац детета и ученика“ има за циљ да се пратилац у техничком и логистичком смислу нађе ученику са инвалидитетом или ометеном у развоју, у току наставе и помогне све оне ствари које се не тичу самог процеса наставе. То су долазак и одлазак из школе, помоћ у читању, писању и разумевању. Ову услугу користи 21 дете, а онима који данас нису присуствовали додели, школски пакети биће накнадно уручени.

З. Г


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.