početak AKTUELNO Књижевно вече Драгана Драгојловића

Књижевно вече Драгана Драгојловића

od nedelja
1,4K pregleda

Doc. dr Ljiljana Kostic

УЧИТЕЉСКИ ФАКУЛТЕТ У УЖИЦУ
На Учитељском факултету у Ужицу у среду увече приређено је веома успело књижевно вече завичајног песника Драгана Драгојловића, једног од наших најпревођенијих савремених аутора. О Драгојловићевом стваралаштву говорили су доц. др Љиљана Костић, професор књижевности на Учитељском факултету, књижевник и књижевни критичар Петар Арбутина из Београда и аутор.

Kostic, Dragojlovic, Arbutina i Branko Popovic

Драган Драгојловић је рођен у Пилици у општини Бајина Башта. Добар део радног века провео је у Ужицу, одакле се одселио у Београд. Био је министар вера и амбасадор наше земље у Аустралији и на Новом Зеланду. Прву збирку песама „Кућа на сату небеском“ Драган Драгојловић је објавио 1974. године, и од тада неуморно ствара.

Petar Arbutina

Petar Arbutina

Превођен је на више од 25 језика, а његова поезија штампана је у бројним антологијама и књижевним часописима Канаде, САД, Пољске, Аустрије, Шведске, Грчке и других европских земаља, затим Индије, Кине и Аустралије. Приредио је и књиге југословенских исељеника у САД и Канади, а члан је и Европске песничке академије. Од 2003. године Драган Драгојловић је управник Задужбине Ива Андрића.

Dr Ljiljana Kostic

Dr Ljiljana Kostić

Zavičajni pesnik Dragan Dragojlovic

Zavičajni pesnik Dragan Dragojlović

Knjiz. vece

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.