početak GRADSKAINFO UTAJA POREZA

UTAJA POREZA

od nedelja
759 pregleda

znacka-policije-velika

Утаја пореза

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу, у наставку акције на сузбијању злопупотреба у обрачуну и наплати пореза, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Ужицу, ухапсили су В.Т.(1970) из Ужица и З. С.(1972) из Бајине Баште, одговорне особе пет самосталних трговинских радњи у Ужицу и једне у Пожеги, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела пореска утаја, злоупотреба овлашћења у привреди и фалсификовање службене исправе.

Осумњичени су, у својству одговорних лица и стварних власника трговинских радњи, у намери да избегну обрачун и плаћање ПДВ из малопродајних објеката, продали разним купцима робу без евидентирања продаје преко фиксних рачуна и пословне документације радње. Том приликом су надлежној пореској управи поднели пореске пријаве у којима су мање обрачунали,исказали и платили ПДВ и тако оштетили буџет Републике Србије за укупан износ од 6.708.088,19 динара.

Такође, именовани су држали робу намењену продаји у вредности од 1.291.745,00 динара, која није евидентирана у пословној документацији ових радњи.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.