početak GRADSKAINFO UŽIČKA POLICIJA

UŽIČKA POLICIJA

od nedelja
653 pregleda

Марихуана у џипу

Припадници Министарства унутрашњих послова поднели су кривичну пријаву против једног лица из Бајине Баште, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога и ометање овлашћеног службеног лица у обављању послова безбедности или одржавања јавног реда.

Полицијски службеници су, приликом редовне контроле саобраћаја, у Бајиној Башти, зауставили путничко возило марке „џип чироки“, ужичких регистарских ознака. Током прегледа возила и лица од стране полицијских службеника, возач је са задњег седишта узео јакну и почео да бежи и том приликом је из јакне извадио кесу у којој се налазила биљна материја зелене боје, за коју се сумња да је марихуана, укупне тежине око 16,5 грама. Интервенцијом полиције осумњичени је сустигнут, а уз потврду од њега је одузета биљна материја.

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Републичком инспекцијом рада и Пореском теренском инспекцијом, извршили су 31. јануара и 01. фебруара 2015. године, контролу два угоститељска објекта у Ариљу.

Марихуана у угоститељским објектима

Приликом контроле, у једном угоститељском објекту у Ариљу, полицијски службеници су у тоалету објекта, у дрвеном ормару, пронашли смотуљак испуњен биљном материјом зелене боје, за коју се сумња да је марихуана, тежине око 10 грама, непознатог власника, која је уз потврду привремено одузета.

Полицијски службеници су од власника  уз потврду одузели 4 књиге са евиденцијом рада угоститељског објекта у последње две године.

У контроли угоститељских објеката инспекција рада открила је непријављене раднике, док је пореска инспекције константовала неевидентирање промета.

Против власника угоститељских објеката биће поднете одговарајуће кривичне и прекршајне пријаве.

О догађајима је обавештен тужилац Вишег јавно тужилаштва у Ужицу.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.