početak GRADSKAINFO Валентина и Јанко освојили прво место у изражајном читању

Валентина и Јанко освојили прво место у изражајном читању

od nedelja
620 pregleda

ИВАЊИЦА: ЧИТАЛИ СРЦЕМ НА НУШИЋИЈАДИ

čitanje

Током пролећа 2015. године Учитељско друштво града Ужица организовало је Општинско такмичење у изражајном читању „Читај срцем“ у циљу популарисања читања и развијања читатељских навика.
Међуокружно такмичење у изражајном читању одржано је 29. августа 2015. године у Ивањици, у оквиру Дечјег сегмента фестивала Нушићијада. Право на учешће имала су прва три најбоље пласирана ученика на општинским такмичењима у категорији III, IV и V разреда.
Сходно пропозицијама, Ужице је представљало 9 такмичара, од којих је чак 7 такмичара из Основне школе „Душан Јерковић“. Наши ученици показали су да негујемо читалачку културу, а наша освојена места говоре да смо постигли сјајне резултате, којима се поносимо.

Најбољи су били:

IV разред
1. место Јанко Савић
3. место Нина Јовановић

V разред
1. место Валентина Васиљевић
2. место Стефан Ранковић
3. место Јована Чегањац

čitanje 2

Ово такмичење свима нама поручује да књига оплемењује живот, да стварајући навику читања, утичемо на целокупан развој, учење и знање.
Подстакнимо све ученике на изражајно читање, лепо изражавање и креативност, и нек нам читање постане свакодневна навика. Јер: књига је љубав за цео живот, и увек треба да читамо срцем.

Мирјана Радовановић Пејовић, Драгица Ђуровић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.