početak GRADSKAINFO ВЕЛИКИ УСПЕХ ЂАКА ПРВЕ ОСНОВНЕ

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЂАКА ПРВЕ ОСНОВНЕ

od nedelja
980 pregleda

nagrađeni djaci prve osnovne

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЂАКА ПРВЕ ОСНОВНЕ

Немања први у Србији

На конкурсу “Крв живот значи” који је објавио Црвени крст Ужице, ученици Прве основне школе краља Петра Другог освојили су пет награда у конкуренцији литерарних и ликовних радова. Награде за најбоље литерарнe радовe добили су: Немања Томашевић (IV3), прво место, Сара Мирковић (IV3), друго место и Ана Кремић (IV3), треће место. Награде за најбоље ликовнe радовe освојили су: Михајло Никовић (IV3), друго место и Ива Божовић (IV3), треће место. За постигнуте резултате ученици су примили дипломе и награде на свечаном пријему, за Дан Црвеног крста, 8. маја 2015. године.
Немања Томашевић је у великој конкуренцији литерарних радова освојио прво место на нивоу Републике Србије, где је учествовало преко 17.000 ученика из око 600 основних и средњих школа. Свечано проглашење победника одржаће се 2. јуна у Београду, уз пренос националних медија.
Добрила Тешић, учитељица награђених ученика, каже: „ова генерација (IV3) je од првог разреда освојила укупно девет награда, и то 6 за литерарне и 3 за ликовне радове. Сада су се потрудили и урадили доста више. Одабрали смо радове, извршили анализу песама и договорили се да по три најуспешнија рада пошаљемо на конкурс“. Додаје да је значајно напоменути да су ученици овог одељења наставили традицију претходне генерације на овом конкурсу и да су, на нивоу града, освајали награде и I и II разреду. Ученици Иви Божовић је ово трећа по реду награда коју прима на конкурсу у организацији Црвеног крста Ужице. У I разреду освојила је треће место на литерарном раду, а у II разреду прво место за ликовни рад. Заједно са Ивом, у II разреду награде су освојили и Дуња Николић за друго место и Сара Кнежевић за треће место на литерарном конкурсу.

dobrila

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.