početak GRADSKA Велико интересовање незапослених

Велико интересовање незапослених

od nedelja
629 pregleda

sajam zapošljavanja

Сајам запошљавања У ГКЦ-у
На десетом по реду сајму запошљавања ове године у Ужицу, у петак 16. октобра, у Градском културном центру окупио се велики број послодаваца и незапослених.
– Ово је десетогодишњица сајмова запошљавања, као манифестације односно мера активне политике запошљавања, једне врсте посредовања у запошљавању, где послодавци и незапослени имају могућност да ступе у директне контакте и у разговору дођу до ефекта и циља, а то је запослење. Данас је у Ужицу за сајам запошљавања исказало потребу 24 послодавца за преко 200 радних места, а одзив незапослених је јако велики. Послодавци су задовољни, јер су већ остварили неке контакте и ми се надамо да ће овај, јесењи сајам, који се традиционално организује десети пут у Ужицу, имати ефекта.

sajam zapošljavanj4

Најразличитији профили незапослених су били интересантни послодавцима на овом сајму, од угоститељске, трговинске, прехрамбене, економске и административне струке, столарске, електро, машинске, грађевинске струке и продавци. Два хотела су присутна, Палисад и Мона, који траже угоститељске раднике. Агенти осигурања су такође тражени и то су та занимања која су тренутно актуелна. Овај пут Националана служба за запошљавање, будући да планира још сајмова до краја године, није ишла на подручје целе филијале, већ само града Ужица, са изузетком два угоститељска објекта са подручја општине Чајетина. Има пуно старијих људи на овом сајму, поред младих који су увек активни у тражењу посла- каже Биљана Терзић, пи-ар Филијале Националне службе за запошљавање Ужице.
У теже запошљиву категорију становништва спадају неквалификована лица без стручне спреме, иако служба не рангира теже запошљиве категорије према степену стручности, већ према другим критеријумима, као што су лица испод тридесет и преко педесет година, технолошки вишкови, Роми, социјални случајеви, самохрани родитељи.

Љ.К.

sajam zapošljavanj6

sajam zapošljavanja (2)

sajam zapošljavanja (3)

sajam zapošljavanja4

sajam zapošljavanja5

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.