početak GRADSKA Волим вашу малину!

Волим вашу малину!

od nedelja
515 pregleda

Канадски амбасадор у посети Ужицу

AMASADOR KANADE 4

Поводом посете његове екселенције амбасадора Канаде Ужицу Philip Pinnington, градоначелник Ужица Тихомир Петковић је високог госта упознао са карактеристикама Ужица и Златиборског округа и капацитетима и занимљивим инвестицијама овог краја.
Он је рекао да би канадски инвеститори евентуално могли да буду заинтересовани за аеродром Поникве и енергану у оквиру Регионалне депоније. Петковић је пренео канадском амбасадору и списак привредних капацитета Ужица за браунфилд инвестиције.
– Уколико би неко преко канадске амабасаде у Србији желео да инвестира, биће то на обострано задовољство – казао је Петковић.

AMBASADOR KANADE 2

Канадски амбасадор је током посете Ужицу одржао и предавање ужичким гимназијалцима, а потом са руководством града посетио Мећавник и Дрвенград. Такође је присуствовао изложби два канадска уметника у оквиру манифестације Сува игла у Градској галерији.
Амбасадор се захвалио на пријему и рекао да је приоритет канадске владе и њихове амбасаде успостављање добре економске сарадње.
– Зато смо дошли у Ужице, да истражимо какве су могућности за инвестирање, тако да се надам да ћемо у блиској будућности имати макар једну канадску компанију у региону Ужица.

AMBASADOR KANADE u užicu

Канадском амабасадору је, како је рекао у обраћању новинарима, била част што је дошао у центар производње српске малине и да је он сам велики љубитељ српске малине.
– Надам се ћу наредних година присуствовати бар једној сезони брања малина у овом крају, а што се тиче инвестиција постоји велика вероватноћа у вези реализације инвестиције аеродром Поникве, да се она и реализује и тако организује извоз ваших пољопоривредних производа. Видећемо како ће се та идеја показати у будућности.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.