početak NAJNOVIJE Временска капсула

Временска капсула

od Redakcija nedelje
1,6K pregleda

– Школска библиотека није само простор за учење, простор за дружење са књигом, већ је то и простор за за истраживање различитих извора знања, али и простор за дружење са друговима –

ОШ ДУШАН ЈЕРКОВИЋ

Oxford University Press сваке године, за ученике који наставу енглеског језика уче по њиховим уџбеничким комплетима Project, организују наградни конкурс, тзв. Project Competition, у оквиру кога победничке екипе и њихове школе буду награђене књигама на енглеском језику. Идеја овог интересантног конкурса је да ученици раде тимски, и уз помоћ наставника израде постере, било дигиталне или у цртаној форми, на разне занимљиве задате теме.

Ученици ОШ „Душан Јерковић“из Ужица већ неколико пута су узимали учешће и радили постере на темe „Будућност“ и „Хероји, митови и легенде“. Ове 2020. године ученици V2 учествовали су са са својом наставницом енглеског језика Марином Јевтић. Учествовале су две екипе из одељења и прављена су два постера, а тема је била „Временска капсула“ (Time capsule). Сликовито су приказали какав је живот у 2020. години и шта је то што је за њих, у наше доба, актуелно.

Ученици су на часовима додатне наставе имали увид у временске капсуле од пре десет година, па су схватили да су се неке ствари промениле у односу на прошлост. Закључили су да је модерна технологија утицала на много сегмената живота, као и да је рециклажа сада веома важна за очување природе. С друге стране, увидели су и да су неке праве вредности трајне, попут породице, љубави, здравља и књига, и да су оне вечито важне. Иако наше две екипе из V2 нису победиле, ученици су били задовољни, јер су сви учесници добили захвалнице за своје учешће на ,,путовању кроз време”.

Овај, можемо слободно рећи, времеплов, обојио је часове енглеског језика, а ученици увек покажу велико интересовање за овакав вид ваннаставних активности. Као и претходних година, школски библиотекари помагали су им у припреми задате теме. Школска библиотека није само простор за учење, простор за дружење са књигом, већ је то и простор за за истраживање различитих извора знања, али и простор за дружење са друговима.

У нашој школи пространи ходник испред школске библиотеке, препознатљив је изложбени простор који увек нуди нешто ново, значајно место које приказује укрштања идеја ученика, наставника и библиотекара.

Мирјана Р. Пејовић, Марина Јевтић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.