početak NAJNOVIJE Вртићи бирачка места у Ужицу

Вртићи бирачка места у Ужицу

od Redakcija nedelje
3,8K pregleda

Савет родитеља је сазнао да се приговор могао упутити до 31. маја када још увек није могло да се тврди да ће се епидемија окончати

ЗАБРИНУТИ РОДИТЕЉИ ЗА ЕПИЛОГ ОВАКВЕ ОДЛУКЕ У ТОКУ ЕПИДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

У петак уочи избора Савет родитеља Предшколске установе „Ужице“ одржао је хитан састанак због забринутости већине родитеља што ће бирачка места бити у објектима „Полетарац“ и „Ји-Хаи-мама Вонг“ на Пори у који су одмах у понедељак ујутру деца дошла да бораве регуларно. У разговору са директорком установе добили су информације да су бирачка места била одређена још 7. марта на предлог Градске управе одлуку је донела Републичка изборна комисија. Речено им је да ће се дезинфекција обавити исте ноћи чиме су се спровеле потребне мере заштите.

Исто тако Савет родитеља је сазнао да се приговор могао упутити до 31. маја када још увек није могло да се тврди да ће се епидемија окончати. Оно што је родитељима засметало како то да док и даље траје епидемија вируса COVID-19 нико није бринуо о томе да се из превентивних разлога бирачка места потпуно изместе из објеката Предшколске установе. Околности које су биле почетком марта када су избори расписани није иста као и половином јуна што се тиче спровођења превентивних мера, поготово када су деца у питању. Пошто су родитељи доведени пред свршен чин и сазнали уочи самих избора, упутили смо приговор директорки установе да образложи зашто нико није из Предшколске установе реаговао на време или бар предочио родитељима, на првом месту Савету родитеља као телу испред родитеља у установи које би упутило приговор благовремено. Такође, тражили смо да нам достави писани доказ о томе ко је и када донео одлуку. Очекујемо објашњење и сматрамо да је у току нестабилне епидемиолошке ситуације требало реаговати јер се за два бирачка места у овом граду могла наћи алтернатива да се о томе бринуло на време.

Исто тако оно што је наш предлог је да се у будућности бирачка места изместе из објеката Предшколске установе. Пошто ништа нисмо могли да променимо 24 сата уочи избора надамо се да ће након наше реакције убудуће размишљања оних који одлучују у Предшколској установи бити усмерена на укључивање и информисање родитеља.

САВЕТ РОДИТЕЉА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ УЖИЦЕ

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.