početak GRADSKAINFO Животиње отроване креозаном

Животиње отроване креозаном

od nedelja
1,4K pregleda

КО ТРУЈЕ ЖИВОТИЊЕ У ПОТОЧАЊИМА
У селу Поточањи код Ужица, јуче је, највероватније отровом креозаном, отровано неколико мачака и паса. У породичном домаћинству Пејића отровани су пас и мачка, док су код комшија отровани њихови љубимци.
– Враћала сам се из продавнице и на путу сам срела комшијиног пса, који једва иде и тешко дише. Дошла сам кући и било ми сумњиво што у дворишту нема моје Доне, то је мешанац, наш дворишни пас. Тражила сам је, а онда ме је муж позвао и рекао да ју је нашао иза котла у котларници. Погледала сам на пут и комшијски пас је и даље тамо лежао. Зовнула сам комшију и он га је однео. Није прошло много, поново ме је позвао муж и рекао да нам је и мачка отрована. Изашла сам и пред вратима стајала је мачка која је тешко дисала. Убрзо је угинула – каже Снежана Пејић.


Одмах су позвали полицију и ветеринара.
– Ветеринар је дошао и по опису симптома рекао је да је у питању креозан, забрањени отров у нашој земљи, у кога се умочи месо и то месо да животињи. Моју мачку сам искључиво хранила гранулама, а у храни су били комадићи меса, са жутом бојом. Знам сигурно да у двориште није бачен отров, јер тај комшијски пас не улази никада код нас у двориште, а исто је отрован. Вероватно је то мачка донела, јер је стално доносила мишеве, кртице и слично, да нам се похвали каква је ловица. Ту, преко пута, комшији је отрована мачка.

То једноставно неко иде по селу и баца отров где стигне. Тај неко очигледно није свестан да и деца могу да наиђу на тај отров, да и она животиња и птица која поједе отровану животињу, може да угине – упозорила је Снежана и додала да је Дону нашла пре десет година као штене у шуми крај потока, у веома јaдном стању, са леђима пуних црва, а које је она после очистила и санирала. Мачка је била стара шест година и имала је мачиће.
Полиција је долазила, узела изјаве и направила записник.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.