početak GRADSKA Удомите животиње

Удомите животиње

od nedelja
593 pregleda

АКЦИЈА КЛУБА „031“
Друштво за заштиту животиња „Клуб 031“ из Ужица у суботу, 27. маја, организовало је још једну акцију за удомљавање напуштених животиња. На штанду на тргу овог пута дом је тражен за три штенета и једно маче.
– Кад год је лепо време суботом, организујемо овакву акцију, у којој поклањамо наше животиње из привременог смештаја. Имамо животиња на претек, добијамо позиве са свих страна. Носимо их на привремени смештај, углавном кући, јер немамо неки званични простор, а по улици је све више животиња које лутају. У прошлој акцији нашли смо дом за три штенета – рекла је Ивана Божовић, из ужичког Друштва за заштиту животиња.


Она каже да удомљавање женских животиња иде теже, иако ће их друштво о свом трошку стерилисати, ако власник то захтева. Проблем је и што се траже расни пси, понајвише малтезери или бишони.
– Те псе ретко ко оставља, а ако их неко жели набавити, имају многи огласи. Са сигурношћу могу да тврдим да су мешанци паметнији и здравији од расних паса, јер су генетички разноврснији – рекла је Ивана.
Од почетка година удомили су шест паса и мачака, а неки су нашли дом и ван граница наше земље. Ивана каже да незбринуте куце и маце најбоље налазе свој дом у оваквим акцијама, али, због лошег времена, није их било много. Упоредо са оваквим акцијама прикупља се новац за храну и стерилизацију животиња које су на привременом смештају.

З. Г.

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.