početak AKTUELNO Агенција Ерцов јавља: Странке обећале да ће се борити против партијског запошљавања

Агенција Ерцов јавља: Странке обећале да ће се борити против партијског запошљавања

od nedelja
527 pregleda

agenicja ercov

– Већ годинама партијска припадност је главни критеријум по коме се људи запошљавају у градске службе или постављају на директорске функције. Због овакве политике имамо неефикасну и скупу администрацију, коју привреда више не може да финансира, а штету трпе сви наши грађани. Уколико не победимо на изборима и останемо опозиција у градској скупштини учинићемо све да спречимо партије на власти да наставе са оваквим понашањем, рекао је први човек ужичких демократа Јован Марковић.
Колико је ово важно питање сведочи и чињеница да се са њим слажу и представници партија које чине актуелну власт у граду на Ђетињи.
– Кад погледате градске службе, видећете да су канцеларије претрпане, да људи буквално немају где да седе. Све је то последица запошљавања по партијској и родбинској линији и време је да се таква пракса заустави. Ако наша партија, вољом грађана, изгуби изборе, обећавам да ћемо, као одговорни људи, инсистирати да се новозапослени примају искључиво преко конкурса, при чему ће стручност бити главни критеријум при избору кандидата, децидно је изјавио актуелни градоначелник и председник СНС-а у Ужицу, Тихомир Петковић.
Ову иницијативу су подржали и челни људи ДСС-а и СПС-а што обећава да ће после много година страначко запошљавање постати део прошлости.
Све партије са којима смо разговарали сложиле су се и да је једини разлог због кога раније нису спровеле ову намеру у дело чињеница да су биле на власти.

Бојан Савић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.