početak AKTUELNO AK Užice

AK Užice

od nedelja
653 pregleda

Tamara

ПРВЕНСТВО БАЛКАНА

Златна Тамара

У Сремској Митровици, 04.07. на једином атлетском стадиону у Србији, одржано је Првенство Балкана за млађе јуниоре/ке. У беспрекорној организацији Атлетског савеза Србије уз учешће такмичара из 14 земаља са балканског полуострва. Велики број гледалаца је уживало у спортским достигнуцима која су им приредили атлетичари Србије у прелепом амбијенту, упркос високој темпрератури.Србија се окитила са 13 медаља, од тога су наши такмичари 5 пута освојили титулу првака Балкана, 4 сребрне медаље и 5 бронзаних.
Ужичанка, Тамара Мићевић, чланица АК “Ужице” је доминирала на 3000м и освојила злато са личним рекордом- 09:43:26. Млађана Тамара, са непуних 15 година је одржала јавни час како једна средњепругашица треба да трчи: беспрекорно физички спремна и тактички паметно контролисање конкуренције у току трке, донели су јој титулу првакиње Балкана.
Тенер Жељко Челиковић, који је био веома усхићен после трке, изјавио је: “Веома сам поносан на Тамарин успех, она је освојила ову титулу, али ме још више радује зрелост коју је показала. Све замисли које смо спремали за трку она је беспрекорно спровела у дело, као да се ради о одраслој спортистикњи, не о девојчурку. Ово је био само један колоквијум пред испит године-ЕYОФ у Грузији, где Тамара треба да покаже да је из Ужица, града где расту велики средњепругашки шампиони. Сада идемо на камп атлетских талената у Крагујевац (06.-13.07.) где ћемо брусити форму, али нас очекује првенство Србије за пионире 11-12. јула.

Tamara.jpgk

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.