početak GRADSKAINFO Aktivnosti učenika škole Dušan Jerković

Aktivnosti učenika škole Dušan Jerković

od nedelja
1,K pregleda
Aktivnosti u školi

Aktivnosti u školi

У сусрет Осмом марту – Нешто мало од срца

Ученици и наставници ОШ „Душан Јерковић“ Ужице истичу се по својој инвентивности и предузимљивости, а овог пута придружили су им се и родитељи. Креативност и маштовитост изразили су заједно на радионици „Нешто мало од срца“ 4. марта 2014. године. У III 3, на часу Ликовне културе, поред ученика и учитељице Бранке Љубичић, били су присутни родитељи и школски библиотекари, који су са ученицима сликали, израђивали цветове, честитке, украсе, рамове…

 

Jedan od radova

Jedan od radova

Избор тема и техника био је слободан, а забава и уживање загарантовани. Свако је створио интересантне и оригиналне радове. Било је пуно порука и лепих жеља. Сви су вредно радили, цртали, бојили, кројили, лепили, и, најважније, дружили се. Пробуђена је стваралачка енергија, ликовна и естетска вредност. Чланови Библиотечке секције поставили су истоимену изложбу у холу школе пред којом су сви застајали. Опет смо допринели већем задовољству радом и животом у школи и исказали своје потенцијале, зближили се и креативно доказали.

М. Р. Пејовић, П. Радибратовић

ТЕСТИРАЊЕ ЗНАЊА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА ПО МЕЂУНАРОДНИМ СТАНДАРДИМА

CAMBRIDGE SELECTION

Центар за припрему међународних испита Универзитета у Кембриџу при језичкој школи Blackbird из Чачка и током ове школске године спроводи читав низ активности усмерених ка популаризацији ових важних стандарда, али и са циљем да се кандидатима олакша оријентација и припрема за изабрани испит, као и остваре што бољи резултати.

И ове године, 172 ученика ОШ „Душан Јерковић“ Ужице узело је учешће у првом кругу такмичења Cambridge Selection, које Актив наставника енглеског језика организује у нашој школи. Учествују и остале градске школе, као и школе у региону. Крајем марта ће се одржати финална такмичења и свечане доделе награда и потврда о учинку. Учесници са најбољим пласманом улазе у ужи избор за главне награде.

Ученицима је ово корисно и ново искуство у типу тестирања по нивоима (3 и 4.разред Starters, 5.разред Movers, 6.разред Flyers, a 7 и 8.разред PET for school), а њихов број говори нам колико су заинтересовани за учење, такмичење и тестирање.

Мирјана Р. Пејовић, Марина Јевтић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.