početak GRADSKAINFO Ponovo škola stranih jezika u Omladinskom klubu

Ponovo škola stranih jezika u Omladinskom klubu

od nedelja
771 pregleda
Vladan Virijević, koordinator užičkog Omladinskog kluba

Vladan Virijević, koordinator užičkog Omladinskog kluba

Danas je u užičkom Omladinskom klubu održana konferencija za novinare povodom početka rada škole stranih jezika, koja se održava po drugi put.

– U prošloj godini školu stranih jezika završilo je uspešno oko 100 polaznika. S’ obzirom da je interesovanje bilo veliko, projekat pokrećemo i u ovoj godini i mi se nadamo da će u narednom periodu to postati i praksa. Ove godine smo, za razliku od prošle, pored postojećih jezika engleski, francuski i španski, uveli i persijski jezik. Škola počinje sa radom 20. marta i trajaće tri meseca – rekao je Vladan Virijević, koordinator Omladinskog kluba.

Vladan Virijević i Branko Gavrilović

Vladan Virijević i Branko Gavrilović

– Polaznika po svakom jeziku biće 60, po 30 u svakoj grupi. Prijave će biti do samog početka škole i mogu se podneti putem Facebook profila ‘Omladinski klub Užice’ ili dolaskom lično u prostorije kluba u Gradskom kulturnom centru. Kao i prošle godine, prioritet za polaznike imaće nezaposlena i lica starosne dobi od 15 do 35 godina. – istakao je gospodin Virijević.

Kako je naveo Vladan Virijević, polaznicima će biti obezbeđen sav potreban materijal za pohađanje ove škole, dok će predavači biti nezaposlena lica sa Zavoda za zapošljavanje.

– I ove godine će grad, kao što je to činio prošle godine, stati iza svake aktivnosti koja se sprovodi bilo u ‘Omladinskom klubu’, bilo u ‘Kancelariji za mlade’ – rekao je Branko Gavrilović, član Gradskog veća.

– Koordinator je već rekao da smo na početku bilo veliko interesovanje za tu školu i bilo je prijavljeno oko 200 polaznika, od toga je 100 završilo. Za prvu godinu to nije tako loše, ali ćemo iskoristiti priliku da ovu godinu pozovemo mlade ljude koji zaista žele da nauče i usavrše jezik, koji će im sutra trebati za novo zaposlenje, jer vi znate da je danas bez znanja nekog stranog jezika ne možete da pronađete posao – rekao je gospodin Gavrilović.

– Mi ćemo obezbediti novac za finansiranje svih neophodnih materijala koji će ovde biti podeljeni polaznicima. Kako je to veliki izdatak koji će grad preuzeti na sebe, ja pozivam još jednom samo one koji istinski žele da pohađaju kurs od početka do kraja i steknu sertifikat posle polaganja završnog ispita, da se prijave i uzmu učešće u celoj priči – izjavio je Branko Gavrilović.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.