početak NAJNOVIJE Четири деценије рада пословне школе

Четири деценије рада пословне школе

od nedelja
901 pregleda

visoka poslovno tehnička škola užice3

Четири деценије рада пословне школе
Поводом обележавања 40 година рада Високе пословно техничке школе у Ужицу, директорка школе проф. др Нада Недовић је подсетила да је школа основана 1975. године, као Виша школа за образовање радника, да је Ужице од 1961. године имало Вишу педагошку школу, која је стицајем околности укинута, те је град Ужице једно време остао без и једне високошколске установе.

visoka poslovno tehnička škola užice6

– Захваљујући вредним и људима од идеје, основана је Виша школа за образовање радника. Од те 1975. године, до данас, ова школа је доживела разне трансформације. Данас је Висока пословно техничка школа струковних студија, школа са седам студијских програма на основним студијама и седам студијских програма на специјалистичким студијама. Намера нам је да на један или два одсека акредитујемо и мастер студије, али за то чекамо законску регулативу.

visoka poslovno tehnička škola užice

Допринос развоју ове високе школе дали су сви који су у њој радили, заједно са студентима, додала је Недовић.
– Имали смо и подршку Министарства просвете и Града Ужица, који су нам помогли да данас имамо два амфитеатра и десет лабораторија. И представници привреде овог региона су допринели да остваримо успехе које смо постигли. Увек су били спремни да приме наше студенте, и сада смо у једној фази преговарања са привредницима да се одређени број вежби одвија у предузећима, у којима ће бити наставник-практичар, који ће радити са студентима и подучавати их да раде конкретне послове за струку за коју се школују. То можда личи на дуално образовање, али у суштини ми самоиницијативно идемо на побољшање квалитета кадрова, да би се они сутра лакше запошљавали када изађу из школе – рекла је проф. др Нада Недовић.

visoka poslovno tehnička škola užice2

Члановима овог колектива који ће у њему остати да раде наредних година, директорка је на свечаности поводом обележавања јубилеја Високе пословно техничке школе, поручила да нађу снаге, заједно са руководством града Ужица, и покушају да Ужице добије још неку високошколску институцију, која би образовала кадрове на академским студијама, што је, како је рекла, жеља већине грађана овог града.

Љ.К.

visoka poslovno tehnička škola užice4

visoka poslovno tehnička škola užice5

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.