početak AKTUELNO ALEKSANDRA OBORILA DRŽAVNI REKORD

ALEKSANDRA OBORILA DRŽAVNI REKORD

od Užička Nedelja
624 pregleda

ak uzice

Међународни јуниорски атлетски митинг

Тамара и Александра бриљирале

– Александра је оборила државни рекорд за млађе пионирке на 1.000 метара –

У Сремској Митровици, на једином атлетском стадиону у Србији, одржан је Међународни јуниорски атлетски митинг. По сунчаном времену и температури од 22 степена, уз учешће најбољих такмичара из Словеније, Хрватске, БиХ, Македоније, Црне Горе и наше зeмље, атлетичари су се потрудили да постигну доста квалитетних резултата на почетку атлетске сезоне, али праву доминацију квалитета показали су атлетичари Ужица.
Атлетичарка АК ,,Ужица“, иако рођена 2000. године и још пионирка, Тамара Мићевић, истрчала је фантастичну трку на 3.000 метара за изврсних 9.52,40 и тако испунила норму за европски ЕЈОФ, која је износила 10.20,00 што је 28 секунди боље од постављеног услова.Тамара се постигнутим резултатом налази на врху листе за најбољи резултат у земљи на 3.000 метара, почев од пионирске до сениорске категорије. На крају митинга организатор је Тамару Мићевић прогласио као најбољу такмичарку митинга и доделио јој награду и пехар. Александра Јовановић, рођена 2002. године, била је у центру пажње, тако да је натерала све гледаоце и такмичаре да јој једногласно запљескају. Александра је оборила државни рекорд за млађе пионирке на 1.000 метара и то са 2.58,25. Стари рекорд је поставила Марина Мунцан са 3.02,50, 1995. године, што значи да је, рекорд стар 20 година, Александра поправила за 4 секунде. Јелица Јоковић је освојила треће место на 3.000 метара, а Милица Жунић је освојила 4. место на 1.000 метара, док је Стефан Јовановић на 800 метара освојио 5. место.

Љ.К.

ak uzice3

ak uzice 3

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

АЛЕКСАНДРА ЈОВАНОВИЋ ОБОРИЛА ДРЖАВНИ РЕКОРД У АТЛЕТИЦИ | ОСНОВНА ШКОЛА "СТАРИ ГРАД" УЖИЦЕ 11. маја 2015. - 08:32

[…] По процени атлетских стручњака Александра Јовановић ј…. На породици, школи, клубу, граду, држави лежи одговорност да помогну да овај девојчурак постане велики спортиста, али пре свега узорно дете, одличан ђак, користан члан друштва који ће дати пример осталим младим људима. […]

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.