početak EKONOMIJA Алуминијум материјал будућности

Алуминијум материјал будућности

od nedelja
956 pregleda

impol

ДАН ПРЕДУЗЕЋА ИМПОЛ СЕВАЛ
На јубиларних 40 година постојања некадашње Ваљаонице алуминијума, данашњег “Импол Севала”, директор предузећа Нинко Тешић рекао је да од када су у рукама словеначког „Импола“, постали су један од водећих извозника у Србији и да се непрекидно улаже у нове инвестиције и повећава производња.
– За ових првих десет месеци остварили смо производњу која је за 0,88 посто већа од плана, а за 1,42 посто већа у односу на исти период прошле године. Остварена вредност извоза од 81.978.582 евра већа је за 8,1 милион евра у истом периоду претходне године, чиме смо задржали позицију од водећих извозника у земљи. Због тога су задовољни и ми, и сви запослени – рекао је Тешић и додао да је Надзорни одбор друштва „Импола“ донео одлуку да се око 26,5 милиона евра уложи у пројекат реконструкције и модернизације технолошке линије за производњу ТВТ тежине од 11 тона и да се већ приступило првој фази.
Јернеј Чотл, председник Управног одбора Скупштине Импола, каже да цела компанија извози робе вредности од око 500 милиона евра и да је у плани и проширење и повећање производње.

impol seval dan preduzeća

– Ми смо успешни због алуминијума, који је материјал будућности, јер се сада своди да све буде лакше. Посебно смо заинтересовани за улагање у аутомобилску индустрију. Највише извозимо у Немачку, где и имамо уговор са „Мерцедесом“, али нам је план да асортиман проширимо и на авионску индустрију и друго. Сада нам је у плану да купимо постројења ТЛМ из Шибеника, који је у стечају и има и топлу и хладну ваљаоницу, као и осталу производњу лимова, трака и фолија. Производња целог друштва је 190.000 тона робе, план је да буде 250.000 тона, а за 10 година да произведемо од 320.000 до 350.000 тона – рекао је Чотл и додао да је за успешно пословање фабрике у Севојну заслужно руководство, које нису мењали.

impol seval pogon

Запослени, њих укупно 692, на Дан предузећа добили су по 18.060 динара. Ово је једна од ретких српских фирми чији је просек бруто плата 85.982 динара, или нето 61.411 динара, а у тај просек нису урачунате зараде менаџмента. Поред тога, редовно добијају јубиларне награде, регресе, топле оброке, солидарну помоћ, поклон женама за 8. март и друго. Нису заборавили ни пензионере, па је у њихову част организован традиционални ручак, а све уз трубу Дејана Петровића и оркестра Бинг-бенда.

З.Г.

impol seval pogon kvalitetna

impol seval lim

impol seval pogon ljudi

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.