početak GRADSKA Показна вежба у ОШ „Нада Матић“

Показна вежба у ОШ „Нада Матић“

od nedelja
2,1K pregleda

POKAZNA VEŽBA VATROGASACA

Ватрогасно-спасилачка јединица Ужице
Јавну показну вежбу евакуације и спасавања већег броја људи, Ватрогасно спасилачка јединице Ужице извела је у дворишту Основне школе „Нада Матић“. Како сазнајемо, циљ вежбе био је да се увежбају ванредне ситуације.
– Вежба је симулирана у случају експлозије и хаварије на котлу који школу снабдева гасом. Било је потребно да се деца евакуишу, пожар угаси и отклоне последице урушавања објекта. По сценарију вежбе, предвиђено је било повређивање три лица, два са висине и једно из основе објекта – рекли су на лицу места припадници Ватрогасно- спасилачке јединице Ужице и Црвеног крста Ужице, специјализованог за пружање прве помоћи.

DSCN1197

Маркиранти Црвеног крста су били одлично обучени за ову намену и ватрогасцима није било ни мало лако. На вежби су, поред припадника Ватрогасно-спасилачке јединице, у дворишту школе била и ватрогасна возила са сиренама и ротационим светлима, која иначе прате овакву врсту интервенције.
– Заступљене су биле три радне тачке. Прва је била евакуација помоћу металних лестава, друга помоћу возила и покретних лестава, где су евакуисана лица са другог спрата школе, и трећа је била навална група која је симулирала гашење пожара унутар објеката, са три члана посаде – објаснили су припадници Ватрогасно спасилачке јединице.

ош нада матић ватрогасци
Ватрогасно-спасилачка јединица Ужице ове године је извела неколико показних вежби. У Здравственом центру Ужице, ЈП ПТТ Србија, и неколико приватних предузећа. Иначе, континуиран рад у овој јединици је присутан током целе године. Будући да имају више интервенција током лета и зиме, ово је период године који се користи за извођење јавних показних вежби.
До средине октобра ове године, Ватрогасно- спасилачка јединица Ужице имала је 660 интервенција.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.