ANKETA

od nedelja
1,4K pregleda

Како ради власт?

Ужице се посељачило

Од овог броја Ужичке недеље, у рубрици Анкета, у континуитету, из броја у број, постављаћемо питања нашим суграђанима шта мисле о појединим темама, појавама и догађајима у нашем граду. За повратак ове рубрике на странице Ужичке недеље поставили смо Ужичанима, једно, за њих животно питање. Како ради локална власт, којом брзином решава комуналне проблеме и ако нису, шта јој замерају?

 

Дивна: Не знам шта бих вама рекла, али труде се, видим неке радове који су започели на улицама. Ваљда ће бити боље. Па, задовољна сам. Да ли су ефикасни, не знам. Можда би могло да се ради и брже. Увек нешто копају и прекопавају на истим местима и то ме мало нервира.

Радован: Нисам задовољан. Прво, споро раде, и што започну веома споро довршавају. Друго, могао би град да буде мало чистији. Да перу чешће улице. Посебно сам незадовољан што споро раде. Да ли је Нискоградања у питању или неко ко руководи са њима, не знам. Када раскопају неку улицу, то стоји по шест месеци и не затрпају. Ено, у Херцеговачкој горе, можда десет дана после асфалтирања улице су је поново раскопали, и још није асфалтирана.

Вера: Стално раскопавају исте улице, иста места, и то је оно што иритира. Не знам какво је објашњење.

Драга: Уређење града и није на завидном нивоу. Има пуно тих јавних површина за које би могли да позову грађане да их уреде. Биоктош би се вероватно изненадио колико би то било прихваћено од грађана, потово када су зелене површине у питању и цвеће.

Обрад: Имам разумевања за текуће одржавање, али инвестиције у инфраструктуру су јако танке. Ту локална власт није положила испит. Једноставно нема нових инвестиција.

Вера: Нисам упућена у ту проблематику до краја, јер и не живим у Ужицу увек. Половину времена сам овде, а половину ме има свуда, али конкретно у мом окружењу и мом комшилуку могу да кажем да нема неких већих проблема. За остале делове града заиста не знам каква је ситуација.

Драган: Немам формирано мишљење на нивоу целог града. Ја сам конкретно био ангажован на чишћењу ризле и милим да је то Биоктош супер одрадио и на време.

Марија: Па, нема кранова, не примећујем да се раде неки велики објекти, све се своди на крпљење улица. Мислим да то само говори колико смо сиромашни.

Богдан: Ужице је много назадовало. Испада да смо били развијенија средина тамо негде седамдесетих и осамдесетих година, што је јако лоше. Мислим да ту локална власт мало шта може да промени.

Никола: Мени није јасан тај градоначелник Тихомир Петковић и то остало градско руководство, на шта они троше новац, када нам је, колико ми је познато, буџет већи од две милијарде. Где иду паре, ако нема инвестиција? Моја претпоставка је да троше на плате много више него што би смели.

Тања: У поређењу са Београдом Ужице ми више личи на неку паланку, него на град, и тако је годинама. Нико ништа не предузима да се ова средина подигне из учмалости. Тотално смо на периферији свих дешавања.

Вања: Никако, значи катастрофа. Прво код наше зграде људи сами себи одређују паркинге и обележавају их. Ми смо то пријавили, али нико није дошао ни да погледа. Рекли су нам да се обратимо комуналном инспектору.

Видоје: Очајно раде. Не одржавају ништа.

Мира: Ево, тренутно је раскопана улица Светозара Марковића и то данима траје. Не можемо да дођемо до куће аутомобилом, не можемо да прођемо нормално. Обећање је до првог јуна, па видећемо.

Владан: Када је све зарасло у коров и у природи и у главама, треба време да прође да би се све то решило. Ја замерам народу, не њима, нама свима. Неорганизовани смо, немарни, аљкави, лењи, гори смо и од Африканаца.

Милица: Мислим заиста солидно, немамо већих проблема, бар моје окружење нема.

Раде: Нисам из Ужица, али оно што могу да приметим на први поглед, може боље сигурно, али, опет, где то има боље у Србији?

Зоран: Царински поток уопште не чисте, иако смо пријављивали. Инспекције, комунална полиција ништа не предузимају. Ни прање и крпљење улица није ништа боље. Јавана предузећа раде очајно.

Митар: Раде ваљда онолико колико имају пара. Замерам им највише што су спори. Некада боље нешто и да не започну, јер то док заврше, прође година.

Катарина: Уопште нисам задовољна. Мислим да за оно за шта их плаћамо морају да буду ефикаснији, поготово јавна комунална предузећа. Она су огледало сваке власти. Ако нису у стању, па дајте онда да их продамо, па да раде приватници тај посао. Нека кошта више, али у граду и не могу сви да живе. Ужице се посељачило, чему су допринеле многе претходне, па и ова власт.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.