početak DRUŠTVO Апел за помоћ Соњи Христовски

Апел за помоћ Соњи Христовски

od nedelja
1,K pregleda

udruženje roditelj užiceПоштовани читаоци, прочитајте апел упућен јавности удружења “Родитељ” – Ужице. Са овим, хвале вредним, удружењем, Ужичка недеља има, слободно можемо рећи, истрајну дугогодишњу сарадњу. Једно од ретких удружења које се, без велике помпе, искренo и предано бави хуманитарним радом. Овога пута је у питању живот једне њихове чланице, Соње Христовски, која болује од рака коже, метастатског меланома, па вас молимо да, уколико сте могућности, помогнете. Ми ћемо се потрудити да у наредном периоду направимо разговор са госпођом Христовски. Унапред хвала.

sonja hristovski udruzenje roditelj

Пишемо испред Удружења „Родитељ“-Ужице са апелом за помоћ у лечењу наше чланице од опаке болести са којом се херојски бори од 1. авуста 2014. године. После нимало јефтиних терапија у Немачкој, Хрватској и Словенији, преостала је још ТИЛ терапија у Израелу (једина реална шанса за живот) која кошта око 150.000 $.
Соња Христовски (42 године) из Ужица болује од метастатског меланома, супруга је, мајка, драга колегиница, омиљена наставница биологије, чланица Удружења „Родитељ“ -Ужице од самог почетка 2009.године, од када се бавимо хуманитарним и едукативним акцијама у нади да побољшамо родитељство и детињство. Соња и њен супруг Дејан-Хриле су људи који су без много питања, без интереса и медијске помпе помагали у многим хуманитарним акцијама, од помоћи деци без родитељa, дому за старe, самохраним родитељима, социјално угроженим породицама, преко манифестација о подршци трудницама и породиљама, дојењз пузијадама, до прегледа дечијих ауто седишта, поклон вечера, подржавања спортских клубова итд. Заслужили су да апелујемо на хумане људе, појединце, фирме и удружења који имају жељу и могућност да помогну на овом лавовском путу борбе, а да им се у здрављу врати.
Спорт, песма, игра и култура такође могу да отворе многа врата у оваквим тешким тренуцима, и спремни смо да сарађујемо у организацији неког сличног догађаја у ове сврхе, док на фирме, институције и појединце апелујемо да помогну у складу са могућностима.
Борба јесте тешка, али није немогућа, а ако узмемо у обзир да се пар људи из наше земље успешно излечило од ове болести упарво ТИЛ терапијом у Израелу, нека Соња буде пример и нада свима нама да лек ипак постоји.

Унапред захвални у име породице Христовски.

чланови Удружења Родитељ-Ужице, фебруар 2016.год.

Текући рачун (Комерцијална банка) 205-9001001564160-83
Инструкција за плаћање из иностранства:
IBAN/ACCOUNT Number RS35205903101851543798
SWIFT CODE – BIC  KOBBRSBG
Corespodent ank  –  DEUTDEFF

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.