početak NAJNOVIJE Нема говора о мојој смени

Нема говора о мојој смени

od nedelja
539 pregleda

КО ТО ТАМО СМЕЊУЈЕ?
У граду се у последњих годину и по дана често чују приче да ће доћи до смене или евентуалне оставке градоначелника Тихомира Петковића, а чаршија увек има и „провереног“ кандидата за његово место. Те приче посебно су добиле на интезитету крајем децембра, након посете Андреја Вучића Градском одбору СНС-а.
Питали смо градоначелника шта мисли о томе.
– О мојој смени не знам ништа и не бих да причам о нечему што нема основа. Наравно, те чаршијске приче нису тачне. Када би нешто од тога постојало, прво бих добио неку инструкцију или вест од људи који воде странке у Београду. Сви заједно у Српској напредној странци се припремамо за нове изборе и надам се још бољем успеху на тим изборима. У Српску напредну странку сам дошао пре две и по године и још тада сам чуо да ћу бити смењен или да ћу имати проблеме. Међутим, за сада није било тако, а како ће бити време ће показати. А оно што је најбитније, Српска напредна странка је озбиљна и организована странка и такве ствари се решавају у кругу руководства странке. О мојој смени наравно није било речи – рекао је градоначелник.
На питање ко би уопште могао да пласира такве приче, да ли долазе из опозиције или из редова саме странке, Петковић каже:
– Верујем да такве приче долазе са свих страна. Опозицији је увек у интересу да се прича да постоје проблеми у Градском одбору СНС-а у Ужицу. То је природно, с обзиром да смо у овом моменту снажнији од других и можда пласирају такве приче да би умањили нашу снагу. С друге стране, у ужичкој Српској напредној странци у овом моменту има 6.500 чланова и природно је да не могу бити сви за једног председника, и да има оних који би желели да буду на његовом месту. Према томе, то су за сада само чаршијске приче – закључио је Петковић.
Иначе, као будућег градоначелника су виђена два човека.
– На место градоначелника може да дође у обзир само неко од одборника, али ми од тога што помињете ништа није познато – рекао је на крају градоначелник.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.