početak GRADSKAINFO АТЛЕТИКА: Куп Србије за јуниорке

АТЛЕТИКА: Куп Србије за јуниорке

od nedelja
593 pregleda

atletika ak užice

У Сремској Митровици на једином атлетском стадиону у држави. одржано је финале Купа Србије за јуниоре.У свакој дисциплини наступило је по 12 такмичара, који су на нивоу Војводине, Београда, Централне Србије и Косова, на основу резултата, изборили пласман у финале. Атлетичари АК „Ужице“ имали су сјајан наступ, не само у појединачној, где су освојили 4 медаље, већ и екипној конкуренцији, где су освојили изврсно 7. место.
Тамара Мићевић, освајачица две медаље на овогодишњем ЕYОФ-у, у две соло трке освојила је два прва места на 1.500м и 3.000м и тако постала двострука победница Купа Србије.
Ана Секулић је победница купа на 5.000м, док је у трци на 3.000м освојила треће место.
Петар Удовичић је освојио 4. место у трци на 5.000м и тако трчао нови лични рекорд, а у трци на 3.000м освојио је 5. место
Жељко Челиковић: Постигли смо велики успех.Тамара Мићевић је била на високом нивоу, као и увек. Радује ме све боља Ана, која показује да је криза у коју је била, само прошлост. Петар, особа са инвалидитетом, је још једном показао да, иако имамо неки телесни недостатак, можемо то да надокнадимо и успешно се боримо са здравом популацијом. Био сам поносан у току трке на 5000м како се он бори са спортистима којима ништа не фали, како из метра у метар све више оставља појединце, како га цео стадион бодри, али на крају сам био мало незадовољан, не Петром, већ чињеницом да му је мало фалило да освојио треће место.

Бриљирао и Милош Митровић

Стандардно добри били су и атлетичари Атлетског клуба “Младост” из Ужица. Доминацију у тркама на 5.000м и 3.000м стипл показао је Милош Митровић, који је у обе дисциплине освојио прва места. У трци на 3000м стипл, треће место освојила је Милица Живановић. На полумаратону у Бијељини, Кристијан Стошић освојио је прво место.
Атлетска сезона за атлетичаре Младости из Ужица није готова. Већ у четвртак на медјународном атлетском митингу у Пријепољу, наступиће Оливера Јевтић, Јелена Селаковић, Стенлy Кирпруто, Милош и Милан Митровић, А у недељу на полумаратону у Сарајеву трчаће Оливера Јевтић. То ће јој бити последња провера пред маратон, који ће трчати у октобру месецу, и на ком ће покушати да испуни норму за учешће на Олимпијским играма у Рију 2016 године.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.