početak GRADSKA Биће још субвенција за самозапошљавање

Биће још субвенција за самозапошљавање

od nedelja
587 pregleda

NZS 010Национална служба за запошљавање и град Ужице другу годину за редом спровели су програме самозапошљавања, стучне праксе и јавних радова. Заједнички су издвојили 13,38 милиона динара и обухваћено је 131 лице са евиденције ужичке филијале за запошљавање.

Zoran Martinovic

Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање, истакао је да је Ужице са 10 милиона динара уз учешће НЗС допринело запошљавању теже запошљивих категорија и у самозапошљавању, али и да је успешно остварена сарадња са послодавцима који су вршили обуку стручне праксе.

NZS 009

Бранко Гавриловић, члан Градског већа, најавио је расписивање новог конкурса.
-У наредном периоду за јавне радове биће ангажовано 69 лица, за самозапошљавање су предвиђене 32 субвенције и 30 уговора за стручну праксу.
– рекао је Гавриловић.

NZS 008

Zorica Milosevic, direktorka uzicke filijaleДиректорка ужичке филијале НЗС Зорица Милошевић рекла је да код самозапошљавања највише интересовања има за производно-занатске и услужне делатности.
– Ужичка филијала је до сада примила преко 200 пријава за самозапошљавање и до сада су одобрена 72 захтева – рекла је директорка ужичког НЗС.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.