početak GRADSKA Библиотекарке из Ужица Светском конгресу

Библиотекарке из Ужица Светском конгресу

od nedelja
1,K pregleda

Школске библиотекарке из Ужица једине на 48. Светском конгресу школских библиотекара „Окупљање – оснаживање – трансформација“
Школски библиотекари Основне школе „Душан Јерковић“ из Ужица учествоваће на 48. Свјетском конгресу школских књижничара “Okupljanje-osnaživanje-preobrazba: školske knjižnice (Convergence-Empovering-Transformation: School Libraries)“, који се одржава 21-25. октобра 2019. године у Дубровнику, Хрватска.
Школски библиотекари Мирјана Радовановић Пејовић и Ана Дуковић имају прихваћен заједнички коауторски рад у сарадњи са професорком енглеског језика Марином Јевтић и излагање „Ко је спреман за школског библиотекара са визијом у Србији – Како оснажити и окупити школске библиотекаре кроз активности Друштва школских библиотекара Србије“. Рад је прихваћен за излагање и увршћен у програм Конгреса (линк: http://www.iasl2019.hr/programme/papers/, http://www.iasl2019.hr/programme/schedule/ ), на основу конкурса IASL – Међународног удружења школских библиотекара.

На Конгресу ће бити одржано преко 80 научних и стручних излагања, радионица и презентација. Објављен рад у Зборнику конгреса допринеће повећању видљивости рада свих школских библиотекара у Србији. За учешће на Конгресу пријавили су се школски библиотекари из 42 земље света, а Мирјана и Ана су једини школски библиотекари из Србије икада које ће учествовати на оваквом стручном скупу.
Представиће тренутни положај школских библиотекара у Србији, активности на промовисању рада школских библиотекара и указати на важност рада у подстицању читања, промоције креативности и стваралаштва, као и развијања ученичких компетенција за целоживотно учење.

М. Р. Пејовић и А. Дуковић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.