početak AKTUELNO За безбеднију будућност наше деце

За безбеднију будућност наше деце

od nedelja
1,5K pregleda

policija 030У склопу активности Полицијске управе Ужице на тргу је организована едукација деце у понашању саобраћају, да препознају дрогу и вршњачко насиље у школи. Едукација је усмерена ка даци од 1. до 4. разреда.
– Деца на штандовима могу да се упознају са разним службама у полицији. Деца првог разреда се упознају са понашањем у саобраћају, док од 2. до 4. разреда се показује како да препознају дрогу у клупама, у школским тоалетима и како да се понашају. Такође, на штанду за странце упозоравамо децу да лако могу постати предмет трговине људима и просјачења – рекла је начелница ПП Ужице Драгица Јевтовић.
Она је додала да у Ужице има 7 школских полицајаца, од којих су 4 на територији града.
– У последњих пет година имали смо 196 догађаја по школама и у школским двориштима где су школски полицајци реаговали. Од тога је било 7 кривичних дела у којима су деца или повређена или су повређивали, као и чинили штете на школским објектима, а 6 је било прекршајних и то су углавном биле туче. Остало су биле мање повреде или губљење личних ствари. Што се тиче вршњачког насиља нема тежих кривичних дела – рекла је Јевтовић.

policija 021

На промоцији је био и наш аутомобилски ас Милован Микица Веснић.
– Увек ћу радо подржати овакве акције када је у питању безбедност деце. Децу бих замолио да не прелазе улицу и на пешачком прелазу док возач не стане, јер у Ужицу има доста старих аутомобила – рекао је Веснић.

policija 002

И ученици Средње техничке школе „Радоје Љубичић“ укључени су у акцију.
– Поводом недеље безбедности у саобраћају, уз сарадњу саобраћајне полиције, заустављамо аутомобиле и делимо им флајере да обарате пажњу на децу када прелазе улицу, нарочито на пешачком прелазу – рекао је ученик Владимир Сићовић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.