početak GRADSKA Биће воде!

Биће воде!

od nedelja
944 pregleda

ИЗ РАДА ЈКП „ВОДОВОД“: Биће воде, ако не буде више суше
Директор ЈКП „Водовод“ Душко Љујић рекао је да је доток воде у Сушичка врела врло мали, али да успевају да премосте да сви грађани имају воде.
– Проблема има целе године, због суше, нарочито у високим зонама. Понекад ти проблеми ескалирају, али се убрзо реше. Тренутно је мали доток са Сушичких врела, али премошћавањем тренутно успевамо да подмиримо потребе свих грађана, односно испоручујемо воду у све правце. Има спорадичних кварова и нестанака воде, али то у року све завршавамо. Сада, једино, један део Севојна нема воде и ту отклањамо квар. Наставићемо да допремамо довољно воде и у наредном периоду, сем да се суша не настави у неком интезитету. Сушичко врело је тренутно на историјском минимуму. Надам се да испод тога неће ићи – рекао је Љујић.
Он каже да вода са Врутака није и не може бити у употреби, све док се не заврши друга фаза на фабрици воде, а за то би већ држава и локална самоуправа требало да размишљају да одвоје новац.
Према речима директора квалитет сирове воде је прве категорије и то целе ове године. Дозиран је само хлор, што је и законска обавеза.
– Проблеме могу да направе јаки пљускови, који доводе до спирања површинског земљишта. У три последње три године није било зaгађења које фабрика није могла да преради. То и потврђује и Завод за јавно здравља и квалитет је воде у свим прописаним параметрима – рекао је Љујић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.