početak GRADSKAHRONIKA Био празник…

Био празник…

od nedelja
636 pregleda


КАД ЈЕ БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ У ПИТАЊУ, НЕ ТРЕБА ЖАЛИТИ НИ ПАРА, НИ ВРЕМЕНА
 

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

У вези неистинитог објављивања вести у појединим медијима да је привредно друштво “ПРВИ ПАРТИЗАН” а.д. из Ужица сваком запосленом који је ишао на митинг „Будућност Србије“, који је у оквиру кампање коју је покренуо председник Републике Србије под називом „Будућност Србије“, одржан 19.04.2019. године у Београду, исплатио по једну просечну зараду остварену у претходних 12 месеци, овим путем демантујемо такве наводе, који су неистинити и злонамерно пласирани у медијима како би се јавност обманула и стекла погрешна слика о пословању “ПРВОГ ПАРТИЗАНА” а.д. као једне од водећих компанија у групацији Одбрамбена индустрија Србије.

Наиме, одлуком Извршног одбора ППУ број 13-05/19 од 29.05.2019. године запосленима у „Првом партизану“ а.д. Ужице који су ишли на митинг „Будућност Србије“, одобрена је исплата једнодневне накнаде зараде чију основицу чини просечна зарада у претходних 12 месеци, сагласно члану 114. став 1. Закона о раду, а не по једна просечна зарада као што је објављено у медијима, што се може у сваком тренутку проверити од стране надлежних инспекцијских органа.
Једнодневна накнада исплаћена је у складу са чланом 114. став 1. Закона о раду, који гласи:
“Запослени има право на накнаду зараде у висини просечне зараде у претходних 12 месеци, у складу са општим актом и уговором о раду, за време одсуствовања са рада на дан празника који је нерадни дан, годишњег одмора, плаћеног одсуства, војне вежбе и одазивања на позив државног органа.”
Руководство Првог Партизана се поводом овог случаја више неће оглашавати.

“ПРВИ ПАРТИАЗАН” а.д.
ИЗВРШНИ ОДБОР

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.