početak GRADSKA Братски Харбин

Братски Харбин

od nedelja
812 pregleda

КИНЕСКА ТУРНЕЈА
Током наставка посете Народној републици Кини у петак 15.06.2018. градоначелник Ужица Тихомир Петковић и његов заменик у оставци Немања Нешић имали су пријем код градоначелника Харбина господина Сун Зеа.
Харбин је главни град провинцијe Хелиођанг и са популацијом од близу 12 милиона људи представља административни, привредни и културни центар североистока Кине.
Сарадња између ова два града започета је још 2015. године захваљујући Линди Вонг, донатору изградње вртића на Пори, када је у Ужице довела неке од највиших званичника Харбина.


На иницијативу пријатеља из града Харбина постигнута је обострана сагласност да сарадњу треба још више продубити и ојачати. Са једне стране договорена је посета кинеске делегације заинтересоване за улагање у сектор пољопривреде, затим долазак кинеских тур-оператера који би имали могућност да се ближе упознају са потенцијалима западне Србије и креирају туре за велико кинеско тржиште. Разматрана је могућност сарадње на нивоу спортских клубова, омладинских иницијатива и културне сарадње.
Коначно, прецизирани су и детаљи доласка делегације града Харбина у Ужице када би се могло очекивати потписивање Споразума о братимљењу између два града.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.