početak GRADSKAINFO Најбитније је да се у граду очува стабилност

Најбитније је да се у граду очува стабилност

od nedelja
555 pregleda

БОБАН ПЕРИШИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ
Градски одбор Нове Србије у Ужицу предлаже да ова странка самостално изађе на изборе и да председнички кандидат буде Велимир Илић. То је за Ужичку недељу рекао Бобан Перишић, нови председник одбора Нове Србије у Ужицу.
Пре двадесет дана у Чачку је одржан састанак представништва странке Нове Србије у Чачку. Тада је Велимир Илић изјавио да ако се на изборима за председника странке буде кандидовао Александар Вучић, да га Нова Србија неће подржати, док ће о евентуалној подршци, уколико СНС-а буде Томислав Николић, одлучити председништво странке. Локалним одборима је оставио да сами одлуче шта им је радити. То је потврдио и Бобан Перишић, председник градског одбора.
– На председништву странке, које је одржано пре неколико дана у Чачку, одлучено је да се на републичком нивоу изађе из коалиције и да се не подржава актуелно руководство Србије. Међутим, с друге стране, препоручено је свим локалним, односно општинским и градским одборима, да у градовима где је Нова Србија у коалицији на власти и где постоји добра сарадња са коалиционим партнером, Српском напредном странком, да тако и остане. Једино у градовима у којима нису задовољни како функционише коалиција, имају одрешене руке да изађу из коалиције. Што се тиче градског одбора у Ужицу, ми немамо дилему. Ми ћемо испоштовати коалициони договор, јер имамо добру сарадњу, не само са СНС, већ и са осталим партијама које чине коалицију. Најбитније је да се у граду сачува стабилност, да се наставе започети пројекти, а њих је велики број. У интересу грађана је да ти пројекти буду приведени крају – рекао је Перишић.
Перишић каже да ће се на главном одбору странке одлучити да ли ће самостално изаћи на изборе или ће подршку дати некоме од кандидата.
– У последњих 20 година Нова Србија се није утопили ни у једну странку, сачували смо свој индетитет, а сачуваћемо га и у будуће. Како одлучи председништво, тако ћемо се и ми у Ужицу понашати, као и већина одбора у Србији. Без обзира на ту одлуку, као што сам већ рекао, ми овде остајемо у коалицији, а коју, поред странки које имају представнике у влади Србије, чине и СРС, ДСС и Позитивно Ужице, који је локални покрет. Нас искључиво занима локална политика, док на оно што се дешава на републичком нивоу не можемо да утичемо. Ми овде гледамо интересе грађана Ужица. Оно што је битно да овде власт функционише добро и мислим да постоје резултати који кажу да је стање доста боље него претходних година, тако да настављамо овим курсом – рекао је Перишић.
Нова Србија у Скупштини града има два одборника.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.