početak GRADSKAINFO Cambridge Selection

Cambridge Selection

od nedelja
1,K pregleda

Nagradjeni djaci iz Prve osnovne

Запажен успех ученика Прве основне школе

Сима и Филип награђени

-Поменуте награде и дипломе су најлепше признање за велико залагање и труд који наставници наше школе улажу у своје ученике. Стављање акцента на конверзацију и успостављање контаката са вршњацима широм Европе утицало је да ђаци у већој мери заволе енглески и постану свесни његове употребне вредности –

У Ужицу се већ другу годину за редом организује Cambridge Selection тестирање ученика основних школа из енглеског језика, по међународним стандардима. Организатор тестирања била је школа страних језика Blackbird из Чачка. За разлику од прошле године, овогодишње тестирање је спроведено у већем броју градова: Чачку, Краљеву, Ужицу, Горњем Милановцу, Ариљу, Пожеги и Ивањици, при чему је у првом кругу учествовало 30 школа, 86 професора енглеског језика и преко 3.000 ученика. Половина од тог броја, њих око 1.500, имали су прилику да одмере знање из енглеског језика у другом кругу. Такмичење је организовано по узрастима, од 3. до 8. разреда. Од тога су 192 ученика из ужичких основних школа.
У веома јакој конкуренцији, 79 ученика Прве основне школе краља Петра II из Ужица се пласирало у други круг. На том делу такмичења чак 28 ученика Прве основне школе је имало пролазност преко 95% теста освојивши награде. Постигнути су запажени резултати на свим нивоима тзв. ЕSOL тестирања: Starters, Movers, Flyers i PET for Schools. Иначе, тестови су усклађени са узрасним могућностима ученика према европским стандардима.
Главна награда, седмодневни боравак на Златибору у оквиру летњег кампа школе енглеског језика је додељена Сими Ђуричићу, ученику 7. разреда Прве основне школе, док је Филип Драшковић, ученик 3. разреда исте школе награђен ваучером за полагање испита Cambridge Young Learners.
Централна додела признања ученицима из 30 школа је одржана 22. априла у Дому омладине у Чачку. Додели награда су присуствовали представници угледних институција које су подржале такмичење: Cambridge English Language Assessment, Cambridge University Press, EAQUALS/YALS i Excalibur Exam Centre.
-Поменуте награде и дипломе су најлепше признање за велико залагање и труд који наставници наше школе улажу у своје ученике. Стављање акцента на конверзацију и успостављање контаката са вршњацима широм Европе утицало је да ђаци у већој мери заволе енглески и постану свесни његове употребне вредности, изјавила је Емина Јеремић Мићовић, помоћник директора Прве основне школе краља Петра Другог.

Ивана Милићевић Јовичић, професорка енглеског језика у Првој основној школи

Dobitnik glavne nagrade Simo Djuricic

Ogromno interesovanje publike za takmicenje

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.