početak NAJNOVIJE Crta: Cenzus prošle 3 liste

Crta: Cenzus prošle 3 liste

od Redakcija nedelje
5,2K pregleda

Izlaznost je između 48 i 49 odsto što je manje nego na parlamentarnim izborima 2016. kada je ukupna izlaznost bila 56,7 odsto –

Uzimajući u obzir da se kvalitet izbornog procesa na izborni dan još procenjuje i na osnovu trenutnog obrađenog uzorka od 87 odsto, posmatračka misije Crte zaključuje da su cenzus nedvosmisleno prešle samo tri liste: Aleksandar Vučić – Za našu decu sa preko 58 odsto osvojenih glasova, koalicija Socijalistička partija Srbija – Jedinstvena Srbija između 9 i 11 odsto i lista Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju između 3,5 i 4,5 odsto. 

Osim manjinskih lista za koje ne važi izborni cenzus od 3 odsto, sve ostale liste, imajući u vidu trenutne procene na osnovu popunjenosti uzorka i marginu greške, ne mogu da pređu cenzus.

Izlaznost je između 48 i 49 odsto što je manje nego na parlamentarnim izborima 2016. kada je ukupna izlaznost bila 56,7 odsto.

Crta će nastaviti da prikuplja rezultate i podatke u vezi kvaliteta procesa na izborni dan a finalnu projekciju rezultata i ocenu kvaliteta izbornog dana će objaviti sutra na konferenciji za medije u 12 časova. 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.