početak GRADSKAINFO Чувајте Златар, да не буде као Златибор

Чувајте Златар, да не буде као Златибор

od nedelja
759 pregleda

Михајловићева у Новој Вароши
Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем општину Нова Варош и са руководством општине разговарала о инфраструктурним пројектима, али и унапређењу родне равноправности.

Михајловићева је том приликом истакла да су за четири године у рехабилитацију путне инфраструктуре у Златиборском округу уложене 3,2 милијарде динара, те да ће у овој и наредној години у одржавање друмске инфраструктуре у Новој Вароши бити уложено близу једне милијарде динара.

“Поред путева, данас смо разговарали и о енергетској и комуналној инфраструктури у овом крају. Моја порука вама је да сачувате Златар, да не буде као Златибор. Нека се не наљуте Златиборци, али да буде лепши од Златибора, да остане уређен, а да доведе нове туристе”, рекла је она.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта, рекао је да приступ да министарства преселе своје канцеларије у општине ван Београда карактерише ову Владу која не прави разлику између малих и великих градова.

“Имамо изузетну сарадњу са општином. Успоставили смо квалитетну спортску и омладинску инфраструктуру и обновили већину спортских терена. Циљ нам је да подигнемо спортске капацитете општине како бисмо даље развијали и спортски туризам”, рекао је Удовичић.

Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош, захвалио је потпредседници Михајловић, рекавши да је састанак био конструктиван и успешан у циљу стварања модерне и лепе Нове Вароши.

“Нова Варош је стратешки опредељена за развој туризма. То није могуће без развоја инфраструктуре и кренули смо у реконструкцију и изградњу више путних праваца. Пре свега пут од Браношевца до Златара, а следеће године и кружног тока, пута од Шпилова до Ивањице, Кокиног Брода до Јармовца, али и Карађорђеве улице у граду”, рекао је он.

Крсто Јањушевић, народни посланик из овог краја, захвалио је потпредседници Владе и министру Удовичићу јер на прави начин спроводе политику председника Републике Александра Вучића и Владе Србије.

“Са својим сарадницима сте на терену и заједно решавамо проблеме. Радимо доста на инфраструктури како би Златар, Прибојска бања и Златибор били део једне туристичке понуде. У сусрет нам иде и Коридор 11, не чекамо скрштених руку, већ сами стварамо услове за бољу будућност”, рекао је Јањушевић.

Потпредседница Владе приликом посете општини Нова Варош присуствовала је и отварању канцеларије за родну равноправност ове општине.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ
МИНИСТАРСТВО ГРАЂЕВИНАРСТВА,
САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ
ПРЕС СЛУЖБА

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.