početak DRUŠTVO ЦВЕТ КОЈИ ЖИВОТ ЗНАЧИ

ЦВЕТ КОЈИ ЖИВОТ ЗНАЧИ

od nedelja
702 pregleda

САВЕТОВАЛИШТЕ ЗА ЖЕНЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА ДОЈКЕ “ЈЕФИМИЈА” ОРГАНИЗУЈЕ ШЕСНАЕСТУ УЛИЧНУ АКЦИЈУ “ЦВЕТ КОЈИ ЖИВОТ ЗНАЧИ”
У суботу, 27. маја 2017. године у периоду од 8 до 12 часова у улици Димитрија Туцовића, одржаће се шеснаеста по реду улична акција продаје цвећа намењена Фонду Саветовалишта за жене оболеле од рака дојке ”Јефимија”.
Према подацима Института за јавно здравље ”др Милан Јовановић Батут” рак дојке је најчешћи злоћудни тумор код жена у Србији. Статистика каже да сваке године око 4600 жена оболи, a 1600 умре од ове болести. Када бисмо сликовито желели да прикажемо ситуацију, могли би да кажемо да сваке године због ове болести нестане 32 аутобуса жена, а једна од осам жена током свог живота оболи од рака дојке.
Улична акција ”Цвет који живот значи”има за циљ да нас опомене да треба да учинимо све да бисмо остали здрави што подразумева здраве стилове живота и редовне превентивне контроле, поготову у ризичним годинама.


У току претходних акција, прикупљена средства су искоришћена за оснивачки фонд за куповину апаратуре за одређивање стероидних рецептора у Општој болници у Ужицу и за активности и трошкове Саветовалишта.
Кориснице услуга ”Јефимије” су наше суграђанке, жене различитих година (од младих мајки до бака) и различитог материјалног и друштвеног статуса. Подршка коју добијају у ”Јефимији” помаже им да лакше, брже и успешније прођу кроз лечење и имају већу шансу да победе ову опаку болест. Доказ за то је и званичан податак о паду смртности од рака дојке у Златиборском округу1. Према званичним ауторитетима, део заслуга за овај успех има и ”Јефимија”.
Акцију, као и сваке године подржавају Министарство здравља Републике Србије, Здравствени центар и Опште бонице Ужице, Град Ужице, Друштво за борбу против рака. Ту су и наши стални пријатељи: ЈКП Биоктош, госпођа Ирена Савић из Горјана, бурегџиница Блу Мун, ДОО Јединство, локални и регионални медији и други добронамерни хумани људи.
Молимо наше суграђанке и суграђане да и ове године, као претходних четрнаест, помогну акцију како бисмо заједнички остварили боље услове за очување здравља и лечење и оздрављење оболелих.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.