početak GRADSKA Бесплатно летовање на мору за 215 ученика

Бесплатно летовање на мору за 215 ученика

od nedelja
894 pregleda

КО КАЖЕ ДА НЕМА БЕСПЛАТНОГ РУЧКА!?
Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић и директор јавне установе Дечије одмаралиште “Златибор” Владан Цупарић потписали су уговор којим ће бити обезбеђено бесплатно летовање за 215 ученика ужичких основних и средњих школа у “Златиборовом” одмаралишту у Бечићима.
Град Ужице ће ове године издвојити за боравак 65 ученика 1,2 милиона динара, а Дечије одмаралиште за 150 око три милиона динара сопствених средстава.
– Град ће обезбедити одмор за 65 ученика, а критеријуми су социо-економски статус, успех у школи и владање. Обезбедићемо ове године и боравак деце са сметњама у развоју, уколико зарада родитеља не прелази просек примања у Србији, као и боравак њихових пратилаца – рекао је Нешић.


Директор Владан Цупарић је рекао да ће и ове, као и претходне године, о трошку установе, летовати 150 ученика, од којих је сто из сеоских школа.
– Деца ће у Бечићима летовати у седам смена од 2. јула до 28. августа ове године, у шпицу сезоне, када је на мору најлепше. Сваке године покушавамо да повећамо број деце коју ћемо послати на море о нашем трошку. Прошле године на летовању је било 120 деце из Ужица, а овог лета тридесеторо више. Надам се да ћемо идуће године бити у могућности да још више деце пошаљемо на бесплатно летовање. Зависно од група, али најмање иду два васпитача у свакој смени, мада је било потребе и за три васпитача. Наравно, ми нећемо правити проблем – рекао је Владан Цупарић.
Он је додао да је Дечије одмаралиште у процесу прикупљања понуда за израду идејног пројекта објекта од хиљаду квадрата који ће највероватније финансирати из сопствених средстава и који ће омогућити породичан боравак у ужичком одмаралишту на мору. Налазиће се поред постојећег и градња објекта зависиће од урбанистичких услова града Будве.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.