Бесплатно летовање на мору за 215 ученика

КО КАЖЕ ДА НЕМА БЕСПЛАТНОГ РУЧКА!?
Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић и директор јавне установе Дечије одмаралиште „Златибор“ Владан Цупарић потписали су уговор којим ће бити обезбеђено бесплатно летовање за 215 ученика ужичких основних и средњих школа у „Златиборовом“ одмаралишту у Бечићима.
Град Ужице ће ове године издвојити за боравак 65 ученика 1,2 милиона динара, а Дечије одмаралиште за 150 око три милиона динара сопствених средстава.
– Град ће обезбедити одмор за 65 ученика, а критеријуми су социо-економски статус, успех у школи и владање. Обезбедићемо ове године и боравак деце са сметњама у развоју, уколико зарада родитеља не прелази просек примања у Србији, као и боравак њихових пратилаца – рекао је Нешић.


Директор Владан Цупарић је рекао да ће и ове, као и претходне године, о трошку установе, летовати 150 ученика, од којих је сто из сеоских школа.
– Деца ће у Бечићима летовати у седам смена од 2. јула до 28. августа ове године, у шпицу сезоне, када је на мору најлепше. Сваке године покушавамо да повећамо број деце коју ћемо послати на море о нашем трошку. Прошле године на летовању је било 120 деце из Ужица, а овог лета тридесеторо више. Надам се да ћемо идуће године бити у могућности да још више деце пошаљемо на бесплатно летовање. Зависно од група, али најмање иду два васпитача у свакој смени, мада је било потребе и за три васпитача. Наравно, ми нећемо правити проблем – рекао је Владан Цупарић.
Он је додао да је Дечије одмаралиште у процесу прикупљања понуда за израду идејног пројекта објекта од хиљаду квадрата који ће највероватније финансирати из сопствених средстава и који ће омогућити породичан боравак у ужичком одмаралишту на мору. Налазиће се поред постојећег и градња објекта зависиће од урбанистичких услова града Будве.

З. Г.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.