početak GRADSKA Један сат уживања

Један сат уживања

od nedelja
1,5K pregleda

ДЕЧИЈИ БАЛЕТСКИ ФЕСТИВАЛ
У Народном позоришту у Ужицу, у суботу, 20. маја, одржан је други Дечији балетски фестивал, који је организовала Дуња Махорчић, председница балетског студија „Марија Мага Магазиновић“ у Ужицу и Београду, уз помоћ туристичке организације „Ужице“, Града Ужица и Народног позоришта. На сцени позоришта наступило је 10 балетских студија и око 200 деце, која су приказала своје умеће у извођењу кореографија класичног балета, савремене игре и џез балета. Балерине од 4 до 18 година, као и један, једини дечак, својим велинчанственим покретима у 22 тачке дали су публици пун сат уживања.


Фестивал су отворили најмлађи полазници балетског студија „Марија Мага Магазиновић“ у Ужицу кореографијом Игра са луткама. Балеринице из „Мага Магазиновић“ Ужице представиле су „Игру ириса“, којом кореографијом су прошлог викенда на такмичењу у Београду освојиле прву награду. Из овог ужичког одељења у 17.тачки представила се Тијана Дрндаревић у варијацији из балета „Ла Бајадера“. Она је освојила треће место на међународном такмичењу у Бечу и неприкосновена је на домаћим такмичењима. Громогласан апалуз је добио Саво Мијаиловић, једини дечак у балетском студију „Марија Мага Магазиновић“, који је за само пар месеци успео да освоји четири златне медаље, како у соло тако и у групним кореографијама. Овог пута наступио је соло у улози Мајкла Џексона и групно са најастаријом групом у кореографији „Руска игра“. Одељење овог балетског студија из Кошутњака дочарало је како изгледа „Ноћно небо“ у кореографији Дуње Махорчић и испричало причу о звездама.


Јелена Поповић из балетског студија „Пирует“ из Београда, варијацијом из балета „Успавана лепотица“ наступила је друга, а затим се овај студио представио „Шпанским играма“, док се балерина Нина Цветојевић представила у варијацији „Китри“ из балета „Дон Кихот“. „Пирует“ је у кореографији „Феникс“ представила Љиљана Јанчевска, а у соло нумери „Сећање“ представила се Наталија Новикова.


Трећи на бини Народног позоришта наступио је Балетски центар „Ана Пфлуг“ из Београда кореографијом „Славље“, а наступе су имали и у кореографији „Принцезе“, кореографа Ана Пфлуг.
Студио игре „Добра вила“ из Београда представио интересантном кореографијом „Кике и патике“, кореографа Јелене Јовић. Још један балетски студио из Београда, Балетски студио „Дечији културни центар“ представио је две кореографије, „Чарлстон“ и „Бубле“.


Кореографијом Ла ла ланд кореографа Ане Петровић, представио се балетски студио „Балетанго“.
Балетски студио „Форсе“ из Чачка одушевио је публику кореографијама „Сан“, кореографа Иване Дуњић, а одиграли су и кореографију „Меморис“, док је кореографија „Ноћ на голом брду“ побрала велике симпатије публике.


Студио „Мага Магазиновић“ из Ресника представио се вишеструко награђиваном кореографијом „Кишне капи“, кореографа Каролине Марјановић. Млада нада класичног балета, Лена Ћулибрк, студија из Ресника, одиграла је варијацију „Мала Пахита“, кореографа Каролине Марјановић.


У име организатора, Дуња Махорчић је поделила захвалнице, дипломе и статуете фестивала Јелени Јовић из студија „Добра вила“, Сањи Пфлуг из студија „Ана Пфлуг“, Ивани Дуњић из студија „Форсе“, Елени и Драгани из балетског студија „Дечији културни центар“ Београд, Ани Петровић из студија „Балетанго“, Милени Јаковљевић из студија „Пирует“, Каролини Марјановић из „Мага Магазиновић“ из Ресника, а захвалница је уручена и Дуњи Махорчић из “Марије Мага Магазиновић“ из Ужица и Кошутњака.

Звездана Глигоријевић

погледајте галерију фотографија:


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.