početak GRADSKA Да не заборавимо одакле смо потекли и које вредности треба да негујемо

Да не заборавимо одакле смо потекли и које вредности треба да негујемо

od nedelja
2,1K pregleda

СДП УЖИЦЕ

У организацији Форума жена Градског одбора СДП-а у Градском културном центру одржана је манифестација „Радост даривања“, односно продајна изложба ручних радова и хуманитарна акција „За треће дете у породици у 2016. години“.
Данијела Ђорђевић Арсић из Форума жена те странке рекла је да је циљ ове манифестације неговање традиције и фолклора крајева из западне Србије.
– Ова наша манифестација има за циљ да се традиција преноси на будућност – рекла је Данијела.

ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА РУЧНИХ РАДОВА

Јелена Васовић, члан Градског већа задужена за културу, рекла је да је ово једна сјајна изложба и да се свакако морају неговати наши стари занати и поштовати традиција.
Председник Градског одбора СДП и координатор за Златиборски округ Љубиша Ђокић рекао је да ова манифестација има и хуманитарни карактер и да је поносан на рад жена Градског одбора кога чини 50 посто жена.
– Ова манифестација која се одржава у прелепом амбијенту Градског културног центра треба да нас подсети и да не заборавимо одакле смо поникли, које вредности треба да негујемо. Показали смо да негујемо традицију старих заната и домаћих радиности која је за свако поштовање. Вечерас је организована хуманитарна акција прикупљања новца, који ће бити уручен породици која прва у 2016. години добије треће дете – рекао је Ђокић и најавио долазак министра и председника СДП Расима Љајића 15. децембра на Златибор, којом приликом треба да затвори радове, односно да отвори „Голију“.

ИЗЛОЖБА РУЧНИХ РАДОВА УЖИЦЕ

На овој изложби је било око двадесет излагача из свих крајева западне Србије. Вредне руке су показале шта може настати маштовитошћу од вуне, веза, грнчарије … У културно-уметничком делу манифестације наступила је певачка група жена „Треће доба“ из Косјерића, као и КУД Завичај из Злакусе.
– Ми смо певачка група „Треће доба“ из Косјерића, која је врло активна. Освојили смо прво место у Ивањици, у Луновом селу наша солисткиња је освојила прво место, а сада снимамо сеоску свадбу. Ми чувамо традицију старих заната од гребања вуне, плетења, ткања. Сада овде излажемо наше ручне радове – рекла је Емилија Марковић из „Трећег доба“.

SDP UŽICE

Спаса Јовановић из Сирогојна, пензионисана наставница хемије, изложила је свој вез.
– Поред тога што сам радила у просвети, редовно сам везла. То ме опушта, а и може да се заради. Мени моја деца кажу џабе бодеш, али мени је ово пре свега на неки начин хоби – рекла је Спаса.

З. Г.

погледајте галерију фотографија

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.