početak DRUŠTVO Дај педалу раку

Дај педалу раку

od nedelja
562 pregleda

savetovalište jefimija užice

Саветовалиште за жене оболеле од рака дојке “ЈЕФИМИЈА” и мотоциклистички клуб “Ужице” придружују се каравану подршке “Дај педалу раку” који ће се одржати у суботу, 3. октобра поводом обележавања октобра – месеца борбе против рака дојке.

У оквиру кампање “Подржи да се одржи”, Женски центар Милица из Врњачке Бање организује бициклистички караван, чији је циљ да на свом путу повеже људе из различитих градова, како великих центара, тако и других места из унутрашњости Србије, како би заједно тог дана, вожњом бицикле подржали све оне који се боре са са раком дојке и скренули пажњу на важност превентивних прегледа у циљу смањења смртности. Учесници каравана демонстрирају и важност физичке активности и здравих стилова живота у циљу очувања здравља.

Караван је подржан од републичких здравствених институција и завода за јавно здравље градова кроз које се пролази, локалних самоуправа, удружења, бициклистичких клубова и Траг Фондације.

Караван креће са Трга Републике у Београду, задржавајући се на пунктовима подршке у Крагујевцу, Чачку и Краљеву, да би се завршна манифестација одржала у Врњакој Бањи. Овом каравану ће се, у Чачку, придружити чланови удружења мотоциклиста “Ужице” који ће својом вожњом помоћи учешће Саветовалишта “Јефимија” у овој кампањи.

Испраћај наших мотоциклиста, како би се придружили каравану, одржаће се на Градском тргу у Ужицу, у суботу, 3. октобра у 12 сати.

Молимо медије и наше суграђанке и суграђане, да заједнички испратимо наше гласнике добре воље и жеље да заједно нешто учинимо како бисмо здравије и лепше живели и лакше побеђивали болест ако се деси.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.