početak AKTUELNO Обнављају фасаду из свог џепа

Обнављају фасаду из свог џепа

od nedelja
753 pregleda

beli dvor užice 2

ПРИМЕР ДРУГИМА

После 40 година, на згради у Улици Димитрија Туцовића 46, конкретније једној од зграда Белог двора, ради се обнова фасаде. Мишко Селаковић, који је до скоро обављао функцију председника кућног савета у тој згради, каже да финансирање радова све плаћају станари зграде и са картице коју зграда има у ЈП „Стан“.
– На згради није ништа мењано, нити рађено од 1975. године, од како је направљена. У последњих три до четири године покушавали смо да уз помоћ града или Дирекције за изградњу да обновимо фасаду, али увек је искрсавао неки проблем, те нема се пара, те треба сагласност архитекте и слично. Напокон, почели смо промену фасаде, која је стварно дотрајала. Са зграде су падали комади и до 40 кг и могао је неко да настрада, а према речима мајстора који сада изводе радове, једва да би зимус било шта остало на згради – казао је Селаковић.

beli dvor užice

С обзиром да у згради живи и представник градске власти, међу суграђанима се пробудила сумња да радове финансира неко од јавних предузећа. То је демантовао Селаковић.
– Станари сами финансирају радове из свог џепа и са новцем који се уплаћује на картицу у ЈП „Стан“ од издатих локала. Једино што нам је „Стан“ омогућио да преко Система обједињене наплате плаћамо радове на рате. Плаћаћемо зависно од квадратуре терасе и по станару то дође од 1.000 до 3.000 динара на 18 месеци. Мислим да наш пример треба да следе и остале зграде – закључио је Селаковић.
Прошле године је у сарадњи са „Станом“ обновљен улаз 48, а када ће и да ли ће кренути обнављање фасаде улаза 50, остало је отворено питање. С обзиром на упозорење мајстора, станари би требало што пре да се договоре.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.