početak AKTUELNO DAN DRUŠTVA IMPOL SEVALA

DAN DRUŠTVA IMPOL SEVALA

od nedelja
829 pregleda
Ninko Tešić i Jernej Čokla

Ninko Tešić i Jernej Čokla

Danas je u “Impol Sevalu” održana proslava Dana Društva. Na konferenciji za novinare koja je održana ovim povodom, generalni direktor Ninko Tešić je predstavio poslovne rezultate iz prvih devet meseci tekuće godine, kao i planove za naredni period.

“Mi smo ove godine imali ukupnu proizvodnju veću od 44 hiljade tona, što je 3,12% manje nego u prethodnoj godini, ali je malo veće od onoga što smo planirali. U delu bojenog programa smo od maja meseca izašli na proizvodnju od preko 700 tona proizvoda mesečno. To je jedno ohrabrenje, iako nismo još uvek zadovoljni sa obimom posla, odnosno plasmana kojeg imamo u bojenom programu, a mi se nadamo da ćemo već u idućoj godini imati veću proizvodnju u tom delu i više kupaca”, rekao je Tešić i dodao da je ove godine primljeno još mladih radnika, čime je ispunjen cilj da se firma podmladi.

Jedan od pogona u Impol Sevalu

Jedan od pogona u Impol Sevalu

“Što se zaposlenih tiče, mi smo ove godine primili 33 mlada zaposlena i time smo praktično završili sa strategijom razvoja kadrova koju smo napravili. Mi smo od 2008. godine primili 189 radnika, čime smo ispunili želju da se ova fabrika podmladi i da imamo mlade ljude koji će preuzeti posao od ovih koji odlaze u penziju”, izjavio je Ninko Tešić.

Jernej Čokla, predsednik uprave Impol je rekao da se osetio pad u prodaji, ali da su svi zaposleni optimistični.

“U devet meseci smo imali preko 14 miliona evra dobiti, tako da mogu da kažem da kao sistem dosta dobro radimo. Mi smo i u Sloveniji šesti najveći izvoznik i preko 95% svih proizvoda izvozimo. Gospodin Tešić je u pravu da smo u poslednje vreme na nekim programima, i ne samo mi nego i konkurencija, osetili neki pad potrošnje u Evropi. Ja sam već dugo u ovom poslu, i znam da jednom ide gore, jednom dole, i to se neprestano okreće. Mi mislimo da sada neće doći do neke veće krize i da će se sledeće godine to popraviti”, zaključio je Čokla.

Opširnije u štampanom izdanju Užičke nedelje…

N.Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.