početak GRADSKAINFO Двери се противе новом задуживању нашег града

Двери се противе новом задуживању нашег града

od nedelja
513 pregleda

dveri užice

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОКРЕТА „ДВЕРИ“
Српски покрет Двери се противи новом задуживању нашег града, које се крије иза назива капитални инвестициони расходи.
И поред тога што је градски буџет оптерећен досадашњим кредитом од преко 350 милиона динара, властодршци желе да овај град, под хитно, задуже за додатних 200 милиона динара. Код нас у Ужицу капиталне инвестиције могу бити, по просторним и урбанистичким плановима и по тренутној ситуацији, само пројекти попут санације водозахвата – брана Врутци, реконструкција фабрике воде на Теразијама, завршетак обилазнице преко Сињевца са изградњом моста код Сурдука и слично. У капиталне инвестиције се не могу сврстати изградња саобраћајница локалног нивоа, реконструкција и одржавање постојећих локалних саобраћајница и локални водоводи.
Изнова се понавља негативна пракса да се редовне обавезе града и дужности градских власти и јавних предузећа представљају као чињење услуге грађанима појединих месних заједница, односно да се нешто што би требало да буде плански, у циљу развитка и нормалног живота Града Ужица и свих његових житеља, користи за ускостраначке потребе и куповину гласова. У оквиру припрема за изборе власт ће покушати да најпре задуживањем а потом нереалним обећањима (која по обиму далеко превазилазе средства која је могуће добити кредитом) придобије потенцијалне гласаче. Практично да реализују властиту предизборну кампању на рачун свих грађана Ужица.
Најжалосније је то да овакву одлуку доноси власт која је, заједно са претходним, крива за изгубљена средства за стварну капиталну инвестицију од више од милијарду и осам стотина милиона динара, средства у облику донације, а не кредита.
Срећом по све нас избори јесу близу, те ћемо имати прилику да казнимо одговорне за овако лоше и недомаћинско вођење града, и да им покажемо да не могу све да нас купе за џак прашка за прање или метар асфалта, обмотане бесконачним низом неистина, незнања, непотизма и јавашлука.

Председник ГО Српског покрета Двери Ужице

Драган Бабић

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Dunja 4. фебруар 2016. - 09:47

Previse je toga sto u ovom Gradu treba poboljsati. Uzgred, pomenuti kredit je neuporedivo manji u odnosu na one iz ranijeg perioda. Dveri ocito imaju demagoski nastup- predizborna kritika po svaku cenu radi ulaska u vlast. Ipak, bilo bi lepo da objasne od kojih sredstava bi resili pitanja od znacaja za funkcionisanje mesnih zajednica. Sumnjam da ce ikada dati odgovor na to pitanje.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.