početak AKTUELNO DAN ŠKOLE U DUŠANU

DAN ŠKOLE U DUŠANU

od nedelja
675 pregleda

DSC_0084

ОБЕЛЕЖЕН 59. ДАН ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ДУШАН ЈЕРКОВИЋ“

За педесет девети рођендан највеће градске ђачке куће, њени талентовани ученици су показали делић онога што умеју и могу. Школску приредбу извели су протекле суботе, 29.11.2014. године својој школи у част ученици ОШ „Душан Јерковић“ Ужице.

DSC_0097

Представа је почела сасвим неуобичајено, сетно – чувеном песмом „Плава гробница. Славећи рођендан и радујући се времену које долази, морали смо да се, у овој бурној 2014. години, сетимо важног јубилеја – сто година од почетка Првог светског рата. Јер, готово да нема породице у Србији која у Првом светском рату није изгубила мушку главу. Наставила се маштовитим подсећањем на обележене јубилеје: 150 година од смрти Вука Караџића, и исто толико од рођења Бранислава Нушића. Пре 30 година изгубили смо једног од омиљених дечјих приповедача – Бранка Ћопића, као и Душана Радовића. И међу тим славним именима, засијало је још једно – Душан Јерковић, рођен пре тачно 100 година. Ученичка игра, песма, глума засветлеле су током приредбе у свим световима, малим и великим, знаним и незнаним!

DSC_0095

Желели смо поводом Дана школе да сазнамо како ученици виде свет у коме живе, и себе у њему. Хор је изводио „Деца су украс света“ и „Мој свет чаробан и леп“. Певале су наше ,,Фрајле, а ту је била и ,,госпођа министарка. Млађи разреди спремали су са учитељицама драмски текст „Чистоћа је од злата јабука“. Гости, родитељи и наставници уживали су у скечевима, плесним и певачким тачкама. Сви су имали нешто заједничко, а то је љубав према школи „Душан Јерковић“. Додељене су награде победницима литерарног и ликовног конкурса, као и јубиларне награде.

DSC_0091

Када погледамо уназад, поносимо се оним што је остварено, дичимо се онима које је ова школа изнедрила. Сви се трудимо да овој школи чувамо и изглед и углед, да наша свакодневица буде обојена различитим садржајима, да школски живот буде ведар и, што је најважније, миран и безбедан.

DSC_0090

Тим за маркетинг школе

Мирјана Радовановић Пејовић, Ивана Чукановић

DSC_0058

DSC_0056

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.