početak GRADSKA Десет година немају адекватно грејање

Десет година немају адекватно грејање

od nedelja
764 pregleda

ПОБУНА СТАНАРА У УЖИЦУ
Станари зграда у Димитрија Туцовића 50,48 и 46 (Бели двор), 44 (Црна дама) и 42 и 40 (Лепа Брена) упутили су три захтева управи Градске топлане, градоначелнику Ужица и члану Градског већа задуженог за рад јавних предузећа због неадекватног грејања. Како су рекли за Ужичку недељу, они већ десет година имају проблеме са грејањем, па морају да догревају станове. Реч је од око 300 станова са око 1.000 станара.
Први захтев је да се коначно и трајно реши проблем лошег грејања; други захтев је да се смање сви рачуни за период 15.10.2019. године закључно са 31.01.2020. године, с обзиром да су сви станови користили додатна грејна тела за загревање просторија и трећи захтев је да се безусловно поштује време почетка и завршетак грејања у току дана.
Станари су 30. јануара имали састанак у просторијама МЗ Центар, где су исказали своје незадовољство и донели ове захтеве.


– Последњих 10 година некада мање, некад више, станари имају проблем са квалитетом грејања. То значи да су станови углавном хладни и у тренутку кад је интезивно грејање, пола радијатора је хладно, а пола топло. Због тога се већина станова догрева клима уређајима, грејалицама и сл. Правимо дупли трошак – рекао је Жељко Морачанин, потпредседник Скупштине станара из зграде 48.
Он је подсетио да је пре око пет година био велики протест станара ових зграда, када су упали у простор Топлоте, а након тога су руководиоци фирме обећали да ће се ситуација побољшати. Међутим, није било ништа од тога.
– Све ове године имали смо празна обећања. Њихова техничка служба нам је за све ове године стално објашњавала да су проблеми запрљани радијатори, подстаница које је застарела, застарели измењивачи топлоте, да је до система, и тако година стално тај изговор, а евидентно је да станари да данас немају адекватно грејање. Температура у становима је од 16 до 18 степени – додао је Морачанин.
Састанак код надлежних су тражили да буде 4. фебруара ове године.
– Добронамерно вас обавештавамо да овај пут нећемо препустити случај вашим празним обећањима и да смо у међувремену ангажoвали адвоката, како би смо решење проблема увели и у правне оквире – наведено је у упућеном захтеву и поручују да схвате озбиљност наше решености да ће станари да истрају у захтевима.

З.Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.