početak AKTUELNO DONACIJA VLADE JAPANA UŽICU

DONACIJA VLADE JAPANA UŽICU

od nedelja
688 pregleda
Donacija Vlade Japana

Donacija Vlade Japana

Danas je u Užicu održana primopredaja donacije ambasade Japana kojoj je prisustvovala njegova ekselencija gospodin Masafumi Kuroki, ambasador Japana u Republici Srbiji, gradonačelnik Užica Tihomir Petković, Nedeljko Milosavljević, direktor JP “Duboko” i Radmila Šerović, predstavnik Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

Donacija, koja vredi više od 86 hiljada evra, uključuje 30 kontejnera i kamion autopodizač za prikupljanje otpada, opremljen zimskim gumama. Na konferenciji za novinare, gradonačelnik Užica je izrazio veliku zahvalnost Vladi Japana.

Njegova ekselencija gospodin Masafumi Kuroki

Gospodin Masafumi Kuroki

“Mi izražavamo zahvalnost za veliku podršku koju Vlada Japana daje u realizaciji projekata u Srbiji kojima se podiže na znatno viši nivo život naših građana i efikasnost rada javnih ustanova i preduzeća. Prethodnih godina, Vlada Japana je podržala pre svega projekte vezane za zaštitu životne sredine, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i socijalnu politiku. Grad Užice je imao sreću da dobije niz značajnih donacija od Vlade Japana, zbog čega smo im veoma zahvalni”, istakao je Tihomir Petković.

U obraćanju medijima, njegova ekselencija, gospodin Masafumi Kuroki je istakao da je donacija predata nešto ranije, a da se efekti već vide.

“Oprema koju smo donirali je već isporučena u junu ove godine, i ja mislim da kamion i kontejnere već koristi JP ‘Duboko’. Naš projekat je deo celokupnog procesa recikliranja u opštini Užici i još 18 opština, i drago mi je ako naša donacija pomaže u recikliranju. Primetio sam da je Užice veoma čisto, i ja mislim da naša donacija već ima pozitivne efekte na grad”, istakao je gospodin Kuroki.

Donacija Vlade Japana

Primopredaja donacije

Nakon razgovora, u kome su gradonačelnik Užica i ambasador Japana razgovarali o problemima sa kojima se grad susreće, izvršena je svečana primopredaja ključeva kamiona. Interesantno je da se u to vreme u Opštini održavalo venčanje, pa su samu primopredaju, sasvim slučajno, ispratili trubači.

Donacija Vlade Japana

Donacija Vlade Japana

Opširnije u štampanom izdanju “Užičke nedelje”…

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.