početak GRADSKAINFO DVERI NA GRUDOBRANU OTADŽBINE

DVERI NA GRUDOBRANU OTADŽBINE

od nedelja
543 pregleda

Dveri-pokret-za-zivot-srbije

Простаклук из серије „Луд,збуњен,нормалан“ увелико хара међу нашом омладином

ДОСТА ЈЕ- ЗАСВИРАЈ И ЗА ПОЈАС ЗАДЕНИ!

– Нарочито изражавамо протест што је ово већ други концерт певача из Хрватске у нашем граду за веома кратко време али и због тога што се концерт Лексингтон Бенда одржава у време Страсне седмице (Велики Четвртак) и изражавамо своје чуђење да се Црква, бар колико је нама познато, до сада овим поводом није огласила –

Покрет Двери се начелно противи сваком облику цензуре и дозволама или забранама којима би власт регулисала понашање грађана па било то у политичкој, културној или духовној сфери.

Ипак, повереништво Двери српских у Ужицу изражава пуно разумевање за захтев СРС да се забрани одржавање концерта хрватске певачице Нине Бадрић који је заказан за 3. април у нашем граду. Нећемо понављати оно што је у њиховом саопштењу већ речено јер се са изнетим слажемо али ћемо додати пар својих размишљања како би Срби у Србији себе коначно упитали: да ли смо ми још увек већина у сопственој земљи и своји на своме?

Већ дуже време је приметно да се, чак и на медијима са националном фреквенцијом, могу чути речи и изрази који су типични за хрватски језик а иста појава је већ одавно приметна у народу. Обратите пажњу па ћете се и сами уверити у то. Ово је вероватно последица серија југоносталгичног тона али и радио станица на којима већ одавно две трећине песама чине оне са хрватског подручја. Као да се, у најмању руку, ради о врхунској уметности. Ту су, наравно, и хрватске газде које купују српску земљу, отварају маркете и фабрике и сл. Простаклук из серије „Луд,збуњен,нормалан“ увелико хара међу нашом омладином.

Истински Срби никада нису нити гаје мржњу према ма ком народу на овом свету па ни према Хрватима и зато се нећемо извињавати и правдати што овако пишемо и реагујемо јер се ради о здравој свести и памети која нам каже да сваки нормалан и ментално здрав народ чува своју традицију и културу, своју веру и отаџбину. Посебно од оних који су се осведочили као непријатељи тог народа. А Хрвати су то више пута учинили и чине.

Нарочито изражавамо протест што је ово већ други концерт певача из Хрватске у нашем граду за веома кратко време али и због тога што се концерт Лексингтон Бенда одржава у време Страсне седмице (Велики Четвртак) и изражавамо своје чуђење да се Црква, бар колико је нама познато, до сада овим поводом није огласила. Довољно је дана у години за песму и забаву и зато сматрамо да је, поред навале Хрвата на наш град (као да у Србији нема довољно бољих и квалитетнијих певача), концерт предвиђен да се одржи у седмици Христових страдања, увреда за православне вернике који су већина у нашем граду. Овде се ради или о злој намери, јер смо сведоци да се већ годинама нормалан, верујући, поштен и породичан човек налази на мети свих могућих пробисвета, или о потпуном незнању и немару актуелних власти, што нас такође не би чудило. Не зна се шта је од кога црње и горе…

Ово је прилика и да запитамо ужичку власт постоји ли иједна друга врста музике и музичара осим ових који наш град посећују последњих година? Јесте ли заборавили да у овом граду живе људи који воле рецимо етно музику, или џез, или народну, духовну, озбиљну… Ко је дозволио да се приватизује Градски културни центар и да његов управник ведри и облачи и одређује шта то Ужичани треба да слушају и гледају? Хоћете ли ви то да и од наших глава направите сметлиште као што је учињено са водом и ваздухом у Ужицу?

Улога власти, коју су грађани бирали, је не само да као неми посматрач констатује промене у културном обрасцу који се нуди грађанима већ и да активно ради на вредновању културних вредности свог народа снажно доприносећи промовисању истих.

У сваком случају: ДОСТА ЈЕ! Не желимо да трпимо даља понижења својих верских и патриотских осећања у свом граду и својој земљи! А и ти, Србине брате, дигни главу, усправи се, прекрсти се, одупри се и живи као човек!

Ужице, 31.3.2015.

Повереништво Двери Српских Ужице

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.