početak GRADSKAINFO UPIS PRVAKA

UPIS PRVAKA

od nedelja
549 pregleda

UPIS PRVAKA

Упис првака – саопштење за медије

Упис првака почиње данас

Упис деце у први разред основне школе званично почиње у среду, 1. априла 2015. године. У школској 2015/16. години уписују се сва деца рођена од марта 2008. до марта 2009. године.

Од докумената су потребни извод из матичне књиге рођених, потврда о пребивалишту, потврда да је дете похађало предшколски програм, потврду о извршеном лекарском прегледу и доказ о вакцинацији. Званично упис траје до краја маја, али је могуће уписати и дете које се јави и након тог рока. Деца из осетљивих друштвених група могу да се упишу у школу без доказа о пребивалишту родитеља и потребне документације.

Постоји могућност да дете раније крене у школу, са шест до шест и по година, али тек након провере спремности за полазак у школу. Такође, ако дете старије од седам и по година, због болести или других разлога, није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања. Школа је дужна да упише свако дете са свог подручја, али на захтев родитеља, у складу са могућностима школе, дете може похађати и школу којој територијално не припада.

Председник Актива директора основних школа Града Ужица

Владе Живановић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.