početak GRADSKA Еколошко двориште на Плажи

Еколошко двориште на Плажи

od nedelja
725 pregleda

reciklazno-ostrvo-2

ГРАДСКЕ СЕНЗАЦИЈЕ
Прве рециклажне посуде са пресама у граду намењене за одлагање пет амбалаже и алуминијумских лименки, као и трећа посуда намењена за прикупљање чепова, постављени су ових дана на градској плажи.
Посуде су постављене у оквиру еколошког дворишта, у коме је смештена зелена површина и макета у контексту новог брендирања града.
За шетаче на Плажи је важно да знају да се упутство за употребу посуда налази на њима и да ће их, како сазнајемо, празнити ЈКП Депонија Дубоко, које је и поставило посуду за пет амбалажу.
Не зна се још динамика пражњења, док се не види колико ће Ужичани користити ове посуде, и да ли ће ово еколошко двориште постати рециклажно острво, што јесте и крајњи циљ Депоније Дубоко, будући да ће она и остваривати приход.
Преса за лименке је стигла од Рик-ен фондације која се, иначе, бави промоцијом и прикупљањем лименки у Србији и ова фондација је, како сазнајемо, већ опремила велики број рециклажних острва у Србији.

ja-volim-uzice

Трећом посудом, за чепове, управља удружење Церебралне и дечије парализе, које је и покренуло акцију прикупљања чепова.
Овом приликом зановљен је и мобилијар на Плажи са четири нове клупе, а сто и две нове клупе су у самом еколошком дворишту, које је осмишљено као мини плато. Велики парк ће, кажу градски челници, одржавати ову зелену површину и додају, поред Београда, Јагодине и низа других градова у Србији, који су установили еколошка дворишта, и у Ужицу се надају да ће оно постати аутентичан простор за рециклажу.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.